UVERTIRA NIŠVILA: Otvoren koridor MIŠE BLAMA (FOTO)

Glavna ulica koja vodi u Tvrđavu od danas će biti Koridor Miše Blama

  • 1

Postavljanjem table sa imenom Miše Blama u niškoj Tvrđavi, gde večeras počinje ovogodišnji "Nišvil", Ivan Blagojević, direktor festivala, odao je počast velikanu džeza. 

Miši se država nije odužila na adekvatan način za ono što je učinio za muziku i za pronošenje imena Srbije po svetu.

Nije sahranjen u Aleji Velikana, gde mu je bilo mesto, nismo bili zadovoljni izborom ulica koje su nam bile ponudjene da u Nišu ponesu njegovo ime pa smo odlučili da mu se mi odužimo u ime svih.

Preminuo džez muzičar Miša Blam

Foto: Promo Foto: Promo

Glavna ulica koja vodi u Tvrđavu od danas će biti Koridor Miše Blama.

Danas postavljamo tablu sa njegovim imenom a očekujemo da će ova naša odluka biti potvrdjena na nekoj od narednih sednica Komisije za imenovanje ulica – kazao je Blagojević.

On je izrazio očekivanje da će Bulevar Šabana Bajramovića, koji je takodje na inicijativu „Nišvila“ nazvan imenom velikog muzičara, najzad postati bulevar.

- Bajramović je zaslužio da njegovo ime nosi neka velika ulica. Na žalost, to nije slučaj, to je uličica pored pruge. Medjutim, nadamo se da će pruga najzad biti izmeštena iz Niša, što će omogućiti da se Šabanova ulica pretvori u Šabanov bulevar – kazao je Blagojević.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    12. avgust 2016 | 19:41

    Sve cestitke gradu Nisu za otvaranje koridora Mise Blama !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA