SAZNAJEMO: Srpski kriminalci, po nalogu ruske mafije, planirali ubistvo kamiondžija!

Beogradska policija uhapsila razbojnike koji su na Kipru ubili ruskog mafijaša, a u Srbiji planirali otmicu dva kamiona sa aluminijumom vrednim 160.000 evra

  • 0

Beogradska policija uhapsila je petočlanu grupu koja se pripremala da tokom prethodne noći napadne dvojicu vozača iz Užica, koji su svojim kamionima od Sevojna ka Ukrajini prevozili aluminijum vredan najmanje 160.000 evra, saznaje Telegraf.rs!

Telegraf.rs saznaje da su razbojnici uhapšeni na graničnom prelazu Vatin, na granici sa Rumunijom. Oni su bili obučeni u kombinezone, a kod njih je pirlikom hapšenja pronađena veća količina bombi, eksplozivnih naprava i oružja.

- Planirali su da ubiju kamiondžije, a zatim, najverovatnije, da sa njihovim dokumentima prevezu kamione do odredišta u Ukrajini. Ceo posao srpski kriminalci su dogovorili sa ruskim i ukrajinskim mafijašima, koji su im obećali dobru zaradu - kaže za Telegraf. rs jedan od inspektora koji su vodili ovu akciju.

Hapšenja je potvrdio i tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević, prema čijim rečima, prve podatke o aktivnostima ove kriminalne grupe Tužilaštvo je dobilo od Bezbednosno-informativne agencije (BIA), a podaci su u nastavku zajedničkih aktivnosti verifikovani i prikupljenim dokazima.

Tužilaštvo, prema njegovim rečima, vodi predistražni postupak protiv osam osoba, od kojih je sedam juče uhapšeno u Beogradu. Takođe, tužilaštvo sumnja da je jedno od ubistava, za koje se tereti ta grupa, izvršeno na Kipru prošle godine! Kako saznaje Telegraf.rs, radi se o ubistvu ruskog biznismena, po nalogu mafijaških bosova iz Rusije i Ukrajine.

Članovi kriminalne grupe su sa teritorije Subotice, Sombora, Beograda, Kragujevca, Novog Sada, Zrenjanina i Čačka. Prilikom pretresa kuća, stanova i drugih objekata koje su osumnjičeni koristili, pronađena je veća količina municije, vatrenog oružja, bombi i drugih eksplozivnih materija.

Policija je saslušala osumnjičene, a nakon toga je, po odobrenju Tužilaštva, donela naredbu o njihovom zadržavanju. Oni će u toku dana biti dovedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal radi saslušanja, nakon čega će biti doneta odluka o daljem toku krivičnog postupka, naveo je tužilac.

(D.Manojlović - Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA