NA DNU REKE ISPOD MOSTA NAĐENA MINA ZAOSTALA IZ RATA: Pre nekoliko dana tu su održavani SKOKOVI (VIDEO)

Ronilac Aleksandar Kurtović kaće da članovi ovog društva svake godine čiste Trebišnjicu od kabastog otpada, kao i da uvek pronađu minsko-eksplozivna sredstva

  • 0

Ronioci trebinjskog Ronilačkog kluba "Posejdon" u današnjoj akciji čišćenja korita Trebišnjice od krupnog otpada, koji na njenom dnu završava zbog nesavesnih građana, našli su i tromblonsku minu.

ZELENA VODA TEKLA REKOM: Ljudi prvo bili u čudu, a onda su saznali šta se dešava (FOTO)

Mina je pronađena na dnu reke nedaleko od Kamenog mosta, gde su samo pre nekoliko dana održani tradicionalni skokovi.

Ronilac Aleksandar Kurtović kaće da članovi ovog društva svake godine čiste Trebišnjicu od kabastog otpada, kao i da uvek pronađu minsko-eksplozivna sredstva.

- Pošto mi u okviru ronilačkog kluba imamo i sertifikovane deminere, sutra ćemo organizovati akciju vađenja - rekao je Kurtović za Avaz.ba, i dodao da ne može da precizira tačan termin akcije deminiranja.

Foto: radiotrebinje.com Foto: radiotrebinje.com

Kurtović je apelovao na građane da minsko-eksplozivna sredstva, zaostala iz rata, ne bacaju u reku, već da ih predaju policiji ili Civilnoj zaštiti.

Foto: radiotrebinje.com Foto: radiotrebinje.com

Akcije čišćenja korita Trebišnjice organizovale su Hidroelektrane na Trebišnjici, a ronioci su izvukli značajne količine čvrstog otpada.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor. Radio Trebinje / Foto: radio Trebinje)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA