ONI SU SRPSKI CSI: Bili smo na mestu gde se obrađuje DNK sa mesta zločina! (VIDEO)

U ove prostorije se ulazi tek pošto vam uzmu uzorke tkiva i unesu u bazu podataka. Neprijatna predostrožnost je tu, jer bi vaši tregovi vrlo lako mogli da zagade materijal sa mesta zločina, i tako vam dovedu policiju na vrata! Zbog toga vas Telegraf ekskluzivno vodi u pravu DNK forenzičku laboratoriju

  • 9

Srbiju su u proteklih meseci potresli strahoviti zločini i ubistva. Policija se našla pred velikim izazovima da počinitelje privede pravdi. U tom poslu pored standardnih istražnih tehnika koriste se i metode za otkrivanje zločina koje se baziraju na veoma preciznim naučnim postupcima često viđenim u skupim kriminalističkim serijama.

Žena ubijenog Stamenkovića stigla na mesto pokolja, forenzičari češljaju teren oko Belvila (FOTO) (VIDEO)

Proces obrade genetskog materijala koji se donese sa lica mesta ide u fazama.

Potrebno je eliminisati tragove osoba koje nisu uključene u zločin. Na primer, ako vam je provaljeno u stan, forenzičari će zanemariti DNK vas i vaše porodice već će tražiti tragove osobe koja nikada pre nije bila u vašem domu.

EKSKLUZIVNO: Forenzičari vade telo ubijene Dragane Stanković iz Timoka! (FOTO) (VIDEO)

U laboratoriji za uzorkovanje DNK se obrađuju dokazi, počev od najgorih ubistava pa sve do provalnih krađa i razbojništava.

ON JE BIO MENADŽER, A ONA KUSTOS U MUZEJU, NIKO OVO NIJE OČEKIVAO: Progovorio porodični prijatelj supružnika iz Vranja (VIDEO)

U ove prostorije se ulazi tek pošto vam uzmu uzorke tkiva i unesu u bazu podataka. Neprijatna predostrožnost je tu, jer bi vaši tregovi vrlo lako mogli da zagade materijal sa mesta zločina, i tako vam dovedu policiju na vrata! Zbog toga vas Telegraf ekskluzivno vodi u pravu DNK forenzičku laboratoriju!

Kako to izgleda u praksi, pogledajte u videu koji sledi:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anonimus

    24. avgust 2016 | 20:53

    Forenzika je vrlo zanimljiva grana medicine. Interesantno...

  • Ivica

    24. avgust 2016 | 21:05

    Zato ne mogu da nadju jeleninog ubicu koliko su dobri sramota

  • ZoraN.

    24. avgust 2016 | 21:54

    Glavna karika u lancu su Krim tehničari (Forenzičari) koji detaljno pregledaju mesto zločina(lice mesta), pronalaze i prikupljaju tragove sa lica mesta i tako fiksiraju tragove i šalju na obradu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA