ZABIO SE GLAVOM U PESAK, USTAO, PA PAO U KOMU: Mesec dana posle nesreće, preminuo radnik koji je pao sa skele

Inspekcija će utvrditi da li je imao zaštitnu opremu i da li je bila bezbedna skela po kojoj se kretao

  • 2

Mesec dana posle nesreće, juče je preminuo radnik Krste Trajkovski (51) iz naselja Ajdučka česma u Kumanovu, na severu Makedonije, koji je prilikom izgradnje jednog objekta pao sa skele.

PROHODAO ZAHVALJUJUĆI FITNES ŠAMPIONKI IZ SRBIJE: Bivši makedonski sportista posle 20 godina ustao iz invalidskih kolica

Teško povređeni radnik je mesec dana bio u komi. Uprkos složenoj operaciji glave, njegovo zdravstveno stanje se nije poboljšavalo. Od pada sa skele visoke blizu četiri metra, osim povrede glave, Trajkovski je slomio rebra i ekstremitete, a zadobio je i ozbiljne povrede pluća.

Nesreća se dogodila 26. jula oko podne, dok je Trajkovski sa kolegama radio na fasadi objekta. Očevici su tada izjavili da je nesrećni čovek pao glavačke na pesak, posle čega je ustao govoreći "ništa mi nije". Nekoliko sekundi kasnije potekla mu je krv iz nosa, a on pao u nesvest.

Vozilom Hitne pomoći odmah je prebačen u Urgentni centar u Skoplje gde su lekari konstatovali teške povrede. Mesec dana su se doktori borili za njegov život, ali se radnik Krste Trajkovski nije probudio iz kome.

Inspekcija utvrđuje da li je imao zaštitnu opremu i da li je bila bezbedna skela po kojoj se kretao. Utvrđuje se i odgovornost za njegovu smrt.

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djosa

    25. avgust 2016 | 21:38

    Tuga

  • Anonimus

    25. avgust 2016 | 22:35

    Pre svega, saučešće porodici. Izveštavajte nas i dalje o ovom slučaju. Zanima me šta će inspekcija utvrditi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA