≫ 

BRITANCI UDARILI ŠAMAR HRVATIMA: Zemlju vam vode nesposobni i nazadni!

Ekonomist navodi da je Hrvatska ovog meseca krenula u novu izbornu kampanju, a mera hrvatske ''zamrznute'' politike je to što neka od ključnih pitanja potiču iz Kokijevog vremena

  • 13

Ugledni londonski list Ekonomist ocenjuje da su glavne političke stranke u Hrvatskoj nesposobne da bilo šta naprave i da se sve više okreću temama iz prošlosti - ustašama i partizanima!

HDZ PONAVLJA USTAŠKU RETORIKU: Stevo Culej izvređao Srbe i Rome

Kada bi papagaj Koki sa Briona, mezimac Josipa Broza Tita, imao rečnik bogatiji od "Tito, Tito" i par psovki, mogao bi da posvedoči da je hrvatska politka zamrznuta od ''80-tih, ako ne i još od ''40-tih godina prošlog veka, nesumnjivo bi mogao da otkrije "najmračnije hrvatske državne tajne", piše britanski list.

Ekonomist navodi da je Hrvatska ovog meseca krenula u novu izbornu kampanju, a mera hrvatske ''zamrznute'' politike je to što neka od ključnih pitanja potiču iz Kokijevog vremena.

Dve vodeće stranke se ne razlikuju toliko po sadašnjim platformama, već po svojoj prošlosti. Socijaldemokrate pretenduju na antifašističku tradiciju Titovih partizana, a mnogi u HDZ se dive ustašama i nacističkom kvislinškom pokretu.

Londonski list ističe slučaj nedavnog podizanja spomenika hrvatskom nacionalisti Miri Barišiću, koji je ubio nekadašnjeg jugoslovenskog ambasadora, a svečanosti su prisustvovali neki ministri iz redova HDZ.

USTAŠKI TERORISTA DOBIO SPOMENIK, TOMPSON PEVA NA PROSLAVI: Ovako ga nagrađuju za PUCANJE U USTA ambasadoru SFRJ!

- Sav taj folklor odvraća od mnogo značajnijih pitanja - ukazuje Ekonomist i ističe da je Hrvatska u haosu već mesecima.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

SDP Zorana Milanovića tokom višegodišnje vlasti ostavila je katastrofalan ekonomski rezultat.

BLIŽE SE IZBORI U HRVATSKOJ: Da li su Milanovićeve izjave protiv Srba deo predizborne kampanje?

- Ekonomija je četiri od pet godina beležila pad - za vreme vlasti SDP, a HDZ-ova vlast pre toga je, konstatuje Ekonomist, zapamćena po korupciji, a najnoviji skandal sa nacionalnom naftnom kompanijom nije tu sliku nimalo popravio.

Britanski list procenjuje da nijedna od vodeće dve hrvatske stranke neće osvojiti dovoljno mandata da samostalno formira većinu.

ISPLJUVAN SA OBE STRANE DRINE: Milanovićeve ratnohušačke izjave ne sviđaju se NI SRBIMA, NI HRVATIMA, a ni Izetbegoviću!

Neki analitičari predvidaju veliku koaliciju, iako aktuelni šef HDZ Andrej Plenković ističe da ona nije opcija.

Foto: Tanjug/HINA/Nikša Miletić Foto: Tanjug/HINA/Nikša Miletić

Ekonomist ilustruje opsednutost prošlošću kroz Milanovićev pokušaj da pridobije HDZ-ove glasače ponosno otkrivajući da mu je deda bio ustaša.

PREDSEDNIK HDZ PRETI: Srbija će morati da poštuje Hrvatsku, ako hoće u EU!

List, međutim, citira lidera Istarskog demokratskog saveza Borisa Miletića koji kaže da svađa oko ustaštva i prošlosti uznemirujuća.

- Moramo razgovarati o budućnosti - kaže Miletić i podseća da nijedno od ključnih pitanja čije rešenje je obećavano i dalje je "na stolu", uključujući decentralizaciju vlasti, racionalizaciju teritorijalnih podela.

EVO KO JE NASLEDNIK TUĐMANA: Sve o Andreju Plenkoviću, novom šefu HDZ-a i mogućem premijeru Hrvatske (FOTO) (VIDEO)

- Nažalost, glavne političke stranke u Hrvatskoj izgleda da nisu sposobne za bilo šta drugo osim da poput papagaja uzvikuju jedne te iste stare - zaključuje Ekonomist.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Teslina naslednica

    27. avgust 2016 | 16:34

    Pa zar im niste 90-tih bili saveznici, znaci upalile se lampice posle 25 god.? Samo Hrvati su jadni na neki svoj nacin, ali vi ste jos jadniji od njih i veci pacenici od svih svetskih ubica danasnjice!

  • Gekke Joopi

    27. avgust 2016 | 20:06

    Sve su oni ovo znali i devedesetih i ne samo oni nego i citava zapadna bagra, ali vatikan i uvek fasisticka svabska drzava su vodili glavnu rec na celu sa vojtilom i firerovim pionirom genserom, tako da je trebalo imati hrabrosti ukazati na pojavu fasizma u lepoj njihovoj kad su imali dva tako jaka spnzora.

  • Hrvatska poza

    27. avgust 2016 | 16:11

    Nazadnim hrvatima zato i smetaju naprednjaci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA