10

ŠEF POLICIJE ŠTITIO USTAŠE I TOMPSONA: Umesto otkaza, poslali ga - U PENZIJU!

Upravo je Lelas kao načelnik kninske policije, tvrde izvori "Jutarnjeg", bio zadužen za obezbeđivanje reda i mira na glavnoj kninskoj ulici kojom su uz ustaške pesme i pozdrav marširali veterani

Dugogodišnji načelnik policijske stanice u Kninu Miljenko Lelas penzionisan je zbog više nepravilnosti. Među tim nepravilnostima navodi se nereagovanje na ustaške pesme i pozdrave veterana hrvatskih snaga iz 90-tih u Kninu 5. avgusta, i zataškavanje prekršajne prijave protiv pevača ustaških pesama Marka Perkovića Tompsona.

TOMPSON NA UDARU POLICIJE ZBOG “ZA DOM SPREMNI”: Nakon koncerta pevač “POPIO” prijavu!

Kako se navodi, posle nadzora u policijskoj stanici u Kninu, MUP je krivično prijavio Lelasa hrvatskom državnom tužilaštvu i on je ove nedelje u penziju otišao na lični zahtev, piše danas hrvatski “Jutarnji list”.

Neposredni okidač za takav rasplet policijske karijere Miljenka Lelasa, kako neslužbeno saznaje “Jutarnji list” iz policijskih izvora iz PU šibensko-kninske, bila je potpuna pasivnost kninske policije koja je na godišnjicu Oluje 5. avgusta, mirno gledala veterane 9. bojne HOS-a Rafael Boban kako u crnim odorama marširaju Kninom pevajući “Juru i Bobana“, i pozdravljajući omiljenim službenim pozdravom nekadašnje ustaške vojske “Za dom spremni“, kao i njihove kasnije pevanje oda Anti Paveliću, Juri Francetiću i Rafaelu Bobanu.

PRIVEDEN RATNI KOMANDANT: Marko Skejo marširao Kninom uz “Za dom spremni” (VIDEO)

Upravo je Lelas kao načelnik kninske policije, tvrde izvori “Jutarnjeg”, bio zadužen za obezbeđivanje reda i mira na glavnoj kninskoj ulici kojom su uz ustaške pesme i pozdrav marširali veterani.

Foto: Tanjug/HINA/Tomislav PAVLEK, Facebook/Marko Perković Thompson

Foto: Tanjug/HINA/Tomislav PAVLEK, Facebook/Marko Perković Thompson

Iako se u slučaju spomenute čete radilo o kršenju zakona, dakle o incidentu o kojem je po policijskim pravilima načelnik policijske stanice na čijem se terenu dogodio istog dana bio dužan da izvesti pretpostavljene, Lelas je crni marš veterana u tom smislu potpuno ignorisao.

Pravi Hrvati osuđuju hrvatsku sramotu! Ispljuvali marširanje Kninom i pevanje ustaških pesama (FOTO)

Posle objavljivanja snimaka marširanja Kninom i tonskog zapisa, pretpostavljeni u Šibensko-kninskoj policijskoj upravi, zatražili su od nadležnih u PU Knin pismeno objašnjenje zbog čega su incident prećutali.

Lelas je naveo da o maršu IX. bojne HOS-a nije izvestio svoje šefove jer se nije radilo o incidentu, već da je uzvik “Za dom spremni“ uobičajeni ratni pozdrav te jedinice.

Posle toga je u Lelasovu policijsku upravu Knin upućen unutrašnji nadzor koji je otkrio celi niz nepravilnosti, između ostalog i da prošlogodišnja prekršajna prijava protiv Marka Perkovića Tompsona zbog isticanja ustaških simbola i pozdrava na proslavi godišnjice Oluje u Čavoglavama 2015. nikada iz kninske policijske uprave nije poslata prekršajnom sudu.

HRVATSKA SLAVI PROTERIVANJE I UBISTVA SRBA: Počelo svečano obeležavanje “Oluje” u Kninu (FOTO) (VIDEO)

“Jutarnji” navodi da je Ministarstvu unutrašnjih poslova uputilo pitanje kako je moguće da je Lelas penzionisan, ako je internim nadzorom otkriven niz nepravilnosti od kojih neke imaju karakter krivičnog dela, i zar u takvim slučajevima policajci ne dobijaju nečasni otkaz, ali da iz MUP-a nije stiglo objašnjenje.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Knin, Marko Perković Tompson, Načelnik, penzionisanje, Prekršajna prijava, Ratni veterani, Ustaške pesme
Popularni komentari
 • d
  dipe

  Vidim,tema za GOLOGUZE,patriote.

 • d
  dusan

  Divljanje pojedinaca po Gradu Kninu uzvikivanje bilo kakvih pozdrava parola Nevjerujem da kome smeta u Drzavi Hrvatskoj pa ni Pravoslavnom Narodu koji zivi u tom gradu Provokacije nitko nije imao bilo koje vrste te nevidim razlog za brigu susjeda

 • Z
  Zoran

  Auuu načelnik velike privilegije izgubio sada će morati dodatno da radi da preživljava nije više zakon

foto dana

video dana