Srbija poziva zainteresovane partnere za izgradnju železničke stanice u Prokopu

Republika Srbija ulaže zemljište i omogućava radove na već izgrađenim objektima, a potencijalni partner finansira izgradnju Zgrade železničke stanice i komercijalnih sadržaja (zajednička izgradnja)

  • 3

Republička direkcija za imovinu Republike Srbije raspisala je neobavezujući javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za izgradnju zgrade Železničke stanice Beograd centar i pratećih komercijalnih sadržaja.

 

Republika Srbija ulaže zemljište i omogućava radove na već izgrađenim objektima, a potencijalni partner finansira izgradnju Zgrade železničke stanice i komercijalnih sadržaja (zajednička izgradnja).

 

Evo kako je izgledao VOZ koji je KRENUO, a kako onaj koji je STIGAO U PROKOP (VIDEO) (FOTO)

 

Budući izgled stanice Prokop

 

Zgrada železničke stanice gradi se po parametrima iz urbanističkog projekta, a ona je, po zakonu, u javnoj svojini Srbije.

 

U pozivu je navedeno da potencijalni investitori mogu dati svoje idejno rešenje i za zgradu železničke stanice, u skladu sa urbanističkim parametrima i statičkim ograničenjima, a nadležna tela i organi će oceniti da li je moguće i potrebno menjati postojeći urbanistički projekat po tom idejnom rešenju.

 

Foto: Milena Đorđević

Foto: Milena Đorđević

 

Po analizi primljenih pisama o zainteresovanosti, nadležni organi Srbije mogu pokrenuti odgovarajući postupak za izbor partnera.

 

Analizu će vršiti mešovita radna grupa koju obrazuje Vlada, a u kojoj bi bili predstavnici Direkcije, Ministarstva građevinarstva saobraćaja i infrastrukture, Grada Beograda, Privrednog društva Infrastruktura železnice Srbije i Preduzeća za izgradnju železničkog čvora Beograd.

 

OŽIVELI SMO SRPSKI SAN STAR 40 GODINA - IŠLI SMO U PROKOP VOZOM! Evo šta nam se dogodilo... (FOTO) (VIDEO)

 

U pozivu se ističe i da je on u svemu neobavezujući, i da se objavljuje samo radi ispitivanja tržišta, i da ne obavezuje Direkciju da pokrene bilo kakav postupak izbora partnera. Rok za dostavljanje ponuda je kraj oktobra.

 

Železnička stanica Beograd centar u Prokopu otvorena je za saobraćaj početkom januara 2016. i planirano je da u celini bude završena 2018. godine.

 

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драгица

    31. avgust 2016 | 12:06

    Шта је сад ово?Зар готову станицу неотворише свечано високи државни функционери или то беше само фарса због избора?Коме је јасно,молим да ми објасни.

  • Imenjak

    31. avgust 2016 | 10:44

    Pa jel to nije gotovo

  • Duki st.

    31. avgust 2016 | 11:38

    Ma koja Srbija ? Šta tu ima da se gradi Pućo je to već davno izgradio i otvorio. Slikanjani govorancije beše. Baš se dobro sećam. Ko ne veruje? Pravac Prokop.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA