Požari na Tasosu pod kontrolom, nema mesta panici

- Požari su pod kontrolom, ali i dalje nisu ugašeni. U pojedinim delovima ostvrva ima dima i pepela koji se širi, što je izazvalo uznemirenje među gostima, ali ne i paniku - naglasio je konzul Srbije u Solunu

  • 0

Požari na grčkom ostrvu Tasos su pod kontrolom i nema mesta panici, izjavio je večeras generalni konzul Srbije u Solunu Siniša Pavić.

VATRA GUTA TASOS: Serija požara na ostrvu, u toku evakuacija! (VIDEO)

On je Tanjugu rekao da su se Generalnom konzulatu javljali samo zabrinuti prijatelji i rodbina, ali ne i srpski državljani, koji borave na tom ostrvu.

- Požari su pod kontrolom, ali i dalje nisu ugašeni. U pojedinim delovima ostvrva ima dima i pepela koji se širi, što je izazvalo uznemirenje među gostima, ali ne i paniku - naglasio je Pavić.

Prema njegovim rečima, Konzulat je u kontaktu sa srpskom dijasporom, predstavnicima agencija i grčkim vlastima.

UŽAS U NEMAČKOJ: Dvoje poginulo u direktnom sudaru aviona na aeromitingu

- Pratimo situaciju i nadamo se da će sa dolaskom noći i padom temperature požar do jutra biti u potpunosti ugašen - rekao je Pavić. On je podsetio da je na Tasosu prethodne noći bilo nevreme, kada je grom zapalio šumu na četiri lokacije.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Pošto je požar bio na više mesta, to je otežavalo gašenje kao i jak vetar koji je duvao - rekao je Pavić dodajući da će vremenski uslovi diktirati brzinu gašenja požara.

Lokalni mediji javili su ranije danas da na Tasosu od jutros bukte požari, zbog čega su evakuisana dva sela - Kazaviti i Sv. Pantelejmoni.

CRNI BILANS TRAGEDIJE: Šesta žrtva izvučena iz srušene garaže u Tel Avivu

Pretpostavlja se da je uzrok požara grom koji je udario u oblasti - Rahoni, Prinos, Alikes i Limenarija, a vatra je izbila u vrlo kratkom vremenskom razdoblju, skoro istovremeno.

U gašenju požara učestvuje 106 vatrogasaca iz Kavale i Elefterupolija sa 37 vozila, a angažovane su i jedinice vojske iz Larise i Komotinija.

Angažovani su i avioni "kanaderi" i helikopteri.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA