TRADICIONALNO NATPEVAVANJE NA MOKRANJČEVIM DANIMA: Novosadski hor AKUD “Sonja Marinković” pobedio konkurenciju

Prema mišljenju stručnog žirija, sva četiri hora opravdala su poverenje Programske komisije i zasluženo su se našla na takmičenju koje je, po oceni mnogih, kruna “Mokranjčevih dana”

  • 0

Hor AKUD “Sonja Marinković” iz Novog Sada pod upravom Dunje Deurić trijumfovao je na tradicionalnom “Natpevavanju horova”. Po oceni stručnog žirija, muzikologa dr Sonje Marinković, selektora 51. “Mokranjčevih dana” i dirigenata Tamare Adamov Petijević i Miloja Nikolića, Novosađani su pokazali najviše domete i u ukupnom skoru ocenjeni su sa 92,33 poena.

Vukosavljević: Nacrt strategije kulturne politike do 2017.

Njima je uz statuetu Stevana Mokranjca pripala i čast da na narednom festivalu prirede celovečernji koncert.

“Beogradski madrigalisti” sa dirigentom Aleksandrom Brujićem osvojili su drugo mesto sa 83,33 poena, dok je trećeplasirano “Beogradsko studentsko pevačko društvo, pod upravom Danila Tomića osvojilo 79,66 poena. Pažnju publike privukao je i hor “Šumatovac” iz Aleksinca pod upravom Marije Zovko.

BUDI I TI DEO SLOBODNE ZONE: Postani član tima popularnog filmskog festivala, evo i kako

Prema mišljenju stručnog žirija, sva četiri hora opravdala su poverenje Programske komisije i zasluženo su se našla na takmičenju koje je, po oceni mnogih, kruna “Mokranjčevih dana”. Uz sopstveni repertoarski izbor, koji je od hora do hora, varirao po senzibilitetu, od duhovnih dela do savremenih kompozicija, svi učesnici su bili u obavezi da ove godine izvedu Mokranjčev “Akatist”.

OVO MORATE DA VIDITE: Svečano otvaranje 51. MOKRANJČEVIH DANA! (FOTO) (VIDEO)

Publika je, istakao je na dodeli nagrada u ime stručnog žirija dirigent Miloje Nikolić, bila u prilici da čuje različita tumačenja ove kompleksne Mokranjčeve kompozicije, što naravno nije umanjilo lepotu Mokranjčevog muzičkog izraza.

(Telegraf.rs / Negotin.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA