DOLIJALI ŠANERI: Zaplenjeno 270 kilograma garderobe poznatih marki (FOTO)

Tovar robe je pristigao iz Nju Delhija za uvoznika iz Beograda, a tokom kontrole robe, carinici su utvrdili da deo odgovara prijavljenom stanju

  • 11

Carinici su 9. septembra 2016. godine na aerodromu ''Nikola Tesla'' u robno-carinskom magacinu otkrili 270 kilograma ženske garderobe za koju postoji sumnja da povređuje pravo zaštite intelektualne svojine.

POKUŠAJ UBISTVA U KOSOVSKOJ MITROVICI: Jedna osoba ranjena, uhapšeno dvoje osumnjičenih

Tovar robe je pristigao iz Nju Delhija za uvoznika iz Beograda, a tokom kontrole robe, carinici su utvrdili da deo odgovara prijavljenom stanju, dok za deo tovara sumnjaju da se radi o garderobi falsifikovanih robnih marki.

Službenici Uprave carina su obučeni da na osnovu pregleda proizvoda utvrde da li postoji sumnja da se radi o falsifikatu, pa ako je tako, prekida se postupak carinjenja i daje se rok za izjašnjavanje stranke koja je podnela deklaraciju, kao i nosioca prava intelektualne svojine za određenu robnu marku.

Foto: carina.rs Foto: carina.rs

Ukoliko se niko od njih ne oglasi u propisanom roku od 10 radnih dana, smatra se da su saglasni sa mogućnošću uništenja robe.

Printskrin: Facebook/Unstoppable Mother Printskrin: Facebook/Unstoppable Mother

U ovom slučaju, carinici su pronašli deo tovara za koji, na osnovu pregleda robe, sumnjaju da može biti falsifikovan. Njihove sumnje sada treba da potvrde i zvanični nosioci prava za navedene robne marke.

Foto: carina.rs Foto: carina.rs

U sumnjivom delu tovara nalazila se isključivo ženska garderoba i to: džemperi, majice, košulje, haljine, suknje i jakne na čijim etiketama stoji da su proizvedene u Indiji i Bangladešu.

Foto: carina.rs Foto: carina.rs

Najzastupljenije marke koje su se našle u sumnjivom delu tovara su ''Desigual'', ''GAP'', ''Mango'', ''S.Oliver'', ''Beneton'', ''Esprit'' i ''Ralph Lauren''.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    13. septembar 2016 | 13:18

    Sto bi unistavali? Otvorite prodavnicu i prodajte svu robu koja je zaplenjena... Smanjite cenu i lova samo kaplje... BDP ide preko 3% :-).

  • dago1

    13. septembar 2016 | 13:06

    Ma da .. Treba to sad zapaliti umjesto da podijele sirotinji koji bukvalno nemaju sta obuci

  • Gane

    13. septembar 2016 | 14:53

    Jaka muda u pm

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA