RAK VILICE, MOŽDANI UDAR, OPERACIJA NA NOSU: Ovo su bolesti koje su američki predsednici krili!

Vest o tome da je Hilari Klinton bolesna, koja je prodrmala SAD ali i ostatak sveta, a o kojoj se ćuti, nije prvi slučaj da američki predsednici ili kandidati kriju svoje pravo zdravstveno stanje

  • 3

Svidelo se to Hilari Klinton i Donaldu Trampu ili ne, postalo je uobičajeno da predsednički kandidati objave podatke o svom zdravstvenom stanju pre izbornog dana, ali su američki predsednici u prošlosti bili prilično tajanstveni kad je reč o problemima sa zdravljem koji su ih mučili, a neki su ih i pažljivo skrivali.

Klinton podobna da bude predsednik, tvrdi njena LIČNA LEKARKA na dve pisane strane!

Ta pojava datira još s kraja 19. veka kada je tadašnji predsednik Grover Klivled krio da ima rastući kancer u ustima, a kada je položio zakletvu za drugi predsednički mandat, tajno mu je uklonjen tumor na jahti jednog prijatelja pod plaštom četvorodnevnog pecanja, navodi američki magazin "Roling Stoun".

TEŽAK LAPSUS: Novinar "sahranio" živu Hilari Klinton!

Brkovi po kojima je bio poznat toliko su mu uspešno pomogli da prikrije nedostatak pet zuba i dela gornje vilice koji su mu zajedno sa tumorom uklonjeni, da su novinari za operaciju saznali tek dva meseca kasnije.

TEREZA JE DVOJNICA KLINTONOVE: Evo šta joj je rekla kad su se prvi put videle i kad je zamenila Hilari (FOTO) (VIDEO)

Klivlend je javno opovrgao navode o operaciji, a priča o tumoru je javno prihvaćena tek posle 23 godine.

PUTIN ILI TRAMP JE OTROVALI? Američki naučnik tvrdi da je HILARI KLINTON trovana u kampanji

Vudro Vilson otvara bejzbolsku sezonu 1916. godine bacanjem loptice. Foto: Wikimedia Commons/United States Library of Congress Vudro Vilson otvara bejzbolsku sezonu 1916. godine bacanjem loptice. Foto: Wikimedia Commons/United States Library of Congress

Predsednik Vudro Vilson je u leto 1918. pred kraj Prvog svetskog rata tajno podvrgnut hirurškom zahvatu odstranjivanja polipa iz nosa, a ta intervencija je obelodanjena tek 2007. godina, kada su objavljena lična dokumenta njegovog lekara.

- Niko za to nije znao osim Prve dame, gospođe Edit Vilson. To je bila tajna - priznao je lekar Bele kuće Keri Grejson u pismu svojoj supruzi.

Godinu dana kasnije, Vilson je posle 22-dnevne maratonske promotivne ture u ime svoje Lige nacija, doživeo moždani udar posle čega je ostao trajno paralizovan u jednu stranu, ali je njegova supruga Edit i tada uspela da od medija sačuva tajnu o njegovom stanju, pa se za šlog u javnosti čulo tek nekoliko meseci kasnije.

Vilsonov naslednik Voren Harding preminuo je od srčanog udara, kako se tada pretpostavljalo, a uzrok njegove smrti je postao predmet glasina kada je njegova supruga Florens odbila da odobri autopsiju.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

U odsuštvu zvaničnog izveštaja, javnost se obrušila na Hardingove lekare, a jedan od doktora je napisao da su ih optuživali da su "predsednika do smrti izgladnjivali, ili ga, naprotiv, prekomerno hranili, ili ga polako trovali i punili ga pilulama i sredstvima za čišćenje".

Godine 1952, Hari Truman, koji je preminuo ubrzo nakon što je izabran za četvrti mandat, u tajnosti je prebačen u bolnicu na nedelju dana sa plućnom infekcijom, o čemu štampa ništa nije znala, a njegov sekretar za štampu je govorio samo o "blago povišenoj" temperaturi. Tek 2010. je "isplivao" istinski medicinski izveštaj o njegovom stanju.

Džon Kenedi je patio od Adisonove bolesti, mada su njegovi lekari tokom kampanje to negirali, ali je on svakodnevno uzimao šaku lekova kako bi bolest držao pod kontrolom i dvaput je kolabirao u kancelariji.

Tu je i Ronald Regan, čija je dijagnoza Alcajmerove bolesti objavljena tek 1994, pet godina nakon što je napustio funkciju, a od tada se žustro raspravljalo o tome da li je simptome te bolesti imao i dok je bio na čelu zemlje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stvarno?

    15. septembar 2016 | 10:18

    Klintonova U glavi ima surutku ali to veshto kriju. Obama prelezao mishju groznicu i zato mu ushi rastu.

  • Luna

    15. septembar 2016 | 14:06

    Svi americki predsednici imaju nesto zajednicko, psihopate su i masonski poltroni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA