Mihajlović: Biće otpremnina u Železnicama

- Rad na reformi Železnice ne podrazumeva samo smanjenje radne snage, nego i investicije i određivanje prioriteta - objašnjava ministarka

  • 2
Zorana Mihajlović Foto: Tanjug/Ministarstvo građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da su usvojeni planovi za otpremnine u sva četiri železnička preduzeća i da će iz srpskih železnica dobrovoljno otići skoro 2.000 ljudi.

Mihajlović je, odgovarajući na pitanje novinara rekla da je to ministarstvo zajedno sa sindikatima i rukovodstvom srpskih železnica, sa ministarstvima finansija i rada, kao i sa Svetskom bankom i drugim partnerima, u poslednjih godinu i po dana, radilo na reformi Železnice koja ne podrazumeva samo smanjenje radne snage, nego i investicije i određivanje prioriteta.

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Iz Železnica bi trebalo da ode između 2.500 i 3.000 ljudi!

- Usvojeni su planovi za otpremnine i za mene kao resornu ministarsku je najvažnije da niko bez otpremnine neće napustiti Železnice - rekla je Mihajlović.

RUSKI VOZOVI JURIĆE SRPSKIM PRUGAMA! Zorana Mihajlović i Čepurin provozali se vozom do Vršca (FOTO)

Ona je precizirala da su skupštine sva četiri železnička preduzeća - Infrastruktura, Kargo, Srbija voz i Železnice Srbije, usvojile planove za dobrovoljan odlazak ljudi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    16. septembar 2016 | 12:33

    Zasta otpremnine zasta. Ukesto drzava da uzme taj novac i iskoristi za nesto oni daju neradnicima koji ceo zivot nista nisu radili i uzimali pare,krali gorivo,ulja i sve ostalo. Bruka i sramota. Zato propadamo

  • alajbegova slama

    17. septembar 2016 | 11:36

    a od cega od poreza i globe narodu bez posla ili od kredita da zaduzite odmadinu za 100 godina unapred?. Prodajte željeznicu pa delite. Uostalom oni decenijama pa i sada imaju tolike plate sa samo 3 voza da su otpremnine odavno potrosili. to sto rade oni a i obvakkve osobe koje to podrzavaju za koje se ne moze reci da su dpobronamerne i NORMALNE prelazi svaku meru. Od zaposlenih bar 70b% radi svoj posao u radno vreme. Gospodji u kući želimo stanje kao i željeznici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA