≫ 

NOVINE U PORESKOM SISTEMU: Porez na automobile po vrednosti, a ne po kubikaži motora!

Danas je najavljen set novih zakona iz resora finansija, do kraja godine biće spremni svi zakoni, za koje je u planu primena od 1. januara 2017.

  • 60

Ministar finansija Dušan Vujović najavio je danas set novih zakona iz svog resora i dodao da će do kraja godine biti spremni svi zakoni, za koje je u planu primena od 1. januara 2017. On je, na konferenciji Američke privredne komore "Četvrto prolazno vreme", rekao da je vreme za izmene poreskih zakona, i naveo primer plaćanja poreza na automobile koji je do sada bio po kubikaži vozila, umesto da se računala vrednost.

- Uvešćemo i stimulacije, ako lokalne samoupravo ostvaruju više prihoda to ćemo na neki način nagrađivati, a manje prihode od normiranih ćemo kažnjavati - rekao je on.

Evo kako da za JEDAN MINUT sami saznate koliko DUGUJETE ZA POREZ! (VIDEO)

Vujović je rekao i da će do kraja godine biti organizovana lutrija kao promocija dobre poreske politike i plaćanja poreza.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Građani će skupljati fiskalne račune da bi igrali loto, a postojaće i dobar fond nagrada.

USKORO ĆETE MORATI DA PLATITE AKO ŽELITE U ZEMLJE EU: Evo koliko će koštati i šta to znači za vas

- Već imamo firme koje su se ponudile da učestvuju. I gradovi će moći da budu nagrađivani za uspeh u sprovođenju poreske discipline i dobijaće neka dobra - rekao je ministar.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    20. septembar 2016 | 16:28

    Zasto fiskalne racune ne izdaju popovi prilikom pruzanja svojih usluga kada vec one imaju formiranu cenu(krstenja,vencanja,sahrane...) Zasto racune ne izdaju ni advokati,ginekolozi,zubari,frizeri,kozmeticari...i niko ih zbog toga ne sankcionise a oni se bogate i bogate.

  • Petar

    20. septembar 2016 | 15:06

    Meni to nije jasno kad kupis nov auto platis porez , a kad ga prodas onda kupac opet plati porez, neznam da li je to svugde u svetu pravilo i praksa ili samo u zemlji junaka Srbiji.

  • Ana

    20. septembar 2016 | 15:20

    Ma naravno drzava ce se obogatiti ako trafika izda racun za zvaku a nece se obogatiti od ministarskih troskova.Silna putovanja,vozikanja kao da ti automobili idu na vodu,ruckovi.A ministarke setaju komplete od 7000 eura.I sad terate ovu sirotinju da idu da sakupljaju fiskalne racune.Sledeci potez je da naterate narod da sakuplja hranu po kontejnerima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA