TESLIN VREMEPLOV U SRCU ŠUMADIJE: 4D projekcija priče o srpskom naučniku (FOTO)

„Teslin vremeplov" predstavlja još jedan projekat kojim kompanija Telekom Srbija nastoji da podrži promociju nauke i time doprinese njenom razvoju

  • 0

Inovativni projekat Telekoma SrbijaTeslin vremeplov“ prikazan je i u Kragujevcu, samom srcu Šumadije, na zdanju Prve kragujevačke gimnazije, koji je baš kao i u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i na crnogorskom primorju oduševio građane!

Teslin vremeplov na zidinama Herceg Novog (FOTO)

Mnogobrojni Kragujevčani i gosti grada imali su priliku da na nesvakidašnji način, putem spektakularnih 4D projekcija, upoznaju našeg naučnika i njegov nemerljiv doprinos čovečanstvu.

Putovanje Teslinog vremeplova u Crnu Goru (FOTO)

Oduševljena publika okupljena na Đačkom trgu, burnim aplauzima je ispratila živopisnu priču o velikom pronalazaču i njegovim revolucinarnim izumima, ispričanu kroz jedinstveni spoj moderne tehnologije i umetnosti.

Veliki aplauz za "Teslin vremeplov" u Nišu (FOTO)

Foto: Promo/Stefan Stojanovic Foto: Promo/Stefan Stojanovic

Prikazujući bogatu naučnu zaostavštinu Nikole Tesle, vizionarski projekat „Teslin vremeplov“ obeležio je godinu u kojoj se proslavlja važan jubilej – 160. godišnjica od rođenja jednog od najbrilijantnijih umova svih vremena.

Mnogobrojna Teslina dela koja je nesebično ostavio u nasleđe unapređujući kvalitet savremenog života, dočarana su putem veličanstvenih 4D projekcija koje prate naučnikovo odrastanje i životni put.

Foto: Promo/Stefan Stojanovic Foto: Promo/Stefan Stojanovic

„Teslin vremeplov" predstavlja još jedan projekat kojim kompanija Telekom Srbija nastoji da podrži promociju nauke i time doprinese njenom razvoju.

Foto: Promo/Stefan Stojanovic Foto: Promo/Stefan Stojanovic

 

- Život Nikole Tesle, zajedno sa njegovim genijalnim pronalascima, predstavlja stalan izvor inspiracije mnogim naučnicima i zato je ovaj jedinstveni multimedijalni događaj idealna prilika da se podsetimo mnogobrojnih dela koja nam je nesebično ostavio u nasleđe. Zahvaljujući svojim revolucionarnim idejama, Tesla nam je omogućio globalnu povezanost, savremeni način života i unapređenu komunikaciju među ljudima, a to su vizije koje Telekom Srbija deli sa velikim Nikolom Teslom - izjavila je direktorka Sektora za PR Telekoma Srbija, Marija Bošković.

Foto: Promo/Stefan Stojanovic Foto: Promo/Stefan Stojanovic

Kompanija Telekom Srbija svojim društveno odgovornim delovanjem i dalje će nastojati da ostvari Teslinu misiju usmerenu ka unapređenju života ljudi i globalnoj povezanosti. Inovativnim projektima poput „Virtuelnog muzeja Nikole Tesle“, „Virtuelnog muzeja Mihajla Pupina“ i „mts app konkursa“, Telekom Srbija će nastaviti da podstiče razvoj mišljenja i naučnog pristupa u pronalaženju odgovora za savremene izazove.

Dodatne projekcije „Teslinog vremeplova“ u Kragujevcu biće održane u subotu i nedelju, 24. i 25. septembra, od 20 do 22 časa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA