Poznati pisac BRUTALNO UBIJEN zbog ruganja ISIS-a i VREĐANJA ISLAMA

On je nacrtao bradatog muškarca u raju kako leži u krevetu, puši cigaretu i traži od Boga da mu donese vina i oraha. Nakon toga je odmah uhapšen

  • 1

Istaknuti jordanski pisac hrišćanin Nahed Hatar ubijen je ispred suda u Amanu. Njegov ubica, koji je ispalio tri metka, uhvaćen je i policija istražuje ubistvo, prenosi državna novinska agencija Petra.

Hatar je optužen za podsticanje na verski razdor i uvredu islama, ali je početkom septembra oslobođen uz kauciju, piše klix.ba.

JORDAN JE NA IVICI KLJUČANJA: Kralj Abdulah zapretio Evropi

Pisac je u avgustu na svojoj Fejsbuk stranici objavio karikaturu u kojoj se izruguje pripadnicima oružane grupe Islamska država. On je nacrtao bradatog muškarca u raju kako leži u krevetu, puši cigaretu i traži od Boga da mu donese vina i oraha. Nakon toga je odmah uhapšen, a na suđenju je pristup medijima zabranjen.

Pošto je karikatura izazvala ogorčenost na društvenim mrežama, on ju je uklonio sa profila i napisao kako se karikatura izruguje teroristima i njihovom konceptu Boga i raja, a ne krši Božju uzvišenost na bilo koji način.

NA NIČIJOJ ZEMLJI: 75.000 živih izbeglica leži pored NAJVEĆEG GROBLJA MIGRANATA i polako umiru (VIDEO)

Inače, Jordan je vodeći član koalicije predvođene Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) koja se bori protiv ISIS-a u obližnjem Iraku i Siriji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA