Poruka ovog profesora naljutiće sve Beograđane (VIDEO)

- Skandalozno je da jedna gospođica pre neki dan najavljivajući vremensku prognozu kaže: U Beogradu već dva dana pada kiša, ali srećom će se oblaci za dva sata pomeriti ka istoku. To je skandal. Pravi skandal - rekao je profesor Dragan Gajić

  • 20

Dragan Gajić, redovni profesor Prirodno-matematičkog fakulteta iz Niša digao je uzbunu u celoj Srbiji izjavom da je potrebno zaustaviti "beogradizaciju Srbije". 

Ovo je 5 predrasuda koje rođeni Beograđani imaju prema svima

Ovaj eminentni profesor je "olakšao dušu“ prilikom najave "Noći istraživača 2016“ gde se nije očekivalo da zauzme ovaj stav. On je napomenuo "da je pogubno to što je beogradizacija zahvatila celo društvo“, piše Građanin, prenose Niške vesti.

Skandalozno je da jedna gospođica pre neki dan najavljivajući vremensku prognozu kaže: U Beogradu već dva dana pada kiša, ali srećom će se oblaci za dva sata pomeriti ka istoku. To je skandal. Pravi skandal – rekao je Dragan Gajić, redovni profesor Prirodno matematičkog fakulteta.

On je još i dodao da je potpuno besmisleno da cela Srbija zna koji problemi muče Beograđane, te da je beogradski Univerzitet najbolji u Srbiji, kao i da je apsurdno da se cela Srbija prilagođava beogradskom akcentu:

- Oduzeli su nam Radio Niš i mi smo jednostavno prinuđeni da slušamo koja ulica u Beogradu ima koju rupu. Svedoci smo da se naš književni zvanični govor siluje da bi se prilagodio beogradskom izgovoru. To je u meni probudilo inat. Došli smo u takvu situaciju da nam kažu da sem beogradskog Univerziteta, svi ostali, ne vrede ništa!? Niški Univerzitet je najverovatnije najprofitabilnije preduzeće u ovom gradu. hiljade studenata ovde studira, ostavljaju pare i prosto je nedopustivo da se kaže da ostali Univerziteti, sem beogradskog ne vrede ništa - jedna je od stvari koje je rekao profesor Gajić.

- Jednostavno oni su zaboravili na Niš. Devastiran je. Ako neke pozitivne stvari kao što je "Noć istraživača“ ne mogu da se emituju na nacionalnim frekvencijama, onda mi moramo da podignemo glas – rekao je Gajić, koji inače rukovodi i Astronomskim društvom „Alfa“.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iju

    28. septembar 2016 | 15:17

    Bravo profesore,al nisu samo Nis zaboravili

  • Marko

    28. septembar 2016 | 14:54

    Zar je covek nesto pogresno rekao? Slicno misle svi ljudi koji zive juzno od Beograda u ovoj banana drzavi..Svaka cast na iskrenosti,u potpunosti se slazem !

  • beogradjanin

    28. septembar 2016 | 15:24

    Bravo profesore,u potunosti Vas podrzavam.decentralizacija pod hitno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA