MISTERIJA: Ova crkva u Srbiji krije jednu veoma NEOBIČNU TAJNU! (FOTO)

Protojerej-stavrofor Radoslav Milanović je otkrio misteriju koja je dugo intrigirala stanovnike Pančeva

  • 0

Jedna crkva u Pančevu krije veoma neobičnu tajnu. Reč je o Svetouspenskoj ili "ckrvi sa dva tornja", koja ovaj grad krasi više od dva veka, i njegov je simbol.

Koja je najlepša crkva pravoslavnog sveta? (VIDEO)

Međutim, niko od stanovnika ne može sa sigurnošću da kaže na koji način satovi na obe kule u svakom momentu pokazuju isto vreme.

- Satovi su povezani sa satelitom. Levi toranj je prazan, sva mehanizacija nalazi se u desnom. Polugama se sa sata prenosi tačno vreme iz jednog u drugi. Isprva su podešavani ručnim navijanjem tegova, a onda je pre više od tri decenije elektirificiran. To je radilo neko vreme, a zatim 25 godina nije bilo otkucaja - otkrio je "misteriju" protojerej-stavrofor Radoslav Milanović za Blic, pa dodao:

- Poslednjim remontom spojen je i stari sat sa novim tehnologijama, odnosno uređaj je povezan preko satelita. Kada se menja računanje vremena sa letnjeg na zimsko ili nestane struja, sat se sam podesi. Zvona su u početku bila na konopcima, pa su i ona elektrificirana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA