Zaštita imovine je prioritet, odlučno protiv krađe!

Saradnja Unutrašnje kontrole u Javnom preduzeću "Elektroprivreda Srbije" i Ministarstva unutrašnjih poslova daje konkretne rezultate. U dve uspešne akcije EPS-a i MUP-a uhapšeno čak 19 osoba

  • 4

Tokom poslednje dve nedelje, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal uhapsili su 19 osoba na području Beograda i Aranđelovca, a među uhapšenima je 13 radnika Rudarskog basena "Kolubara", kao i nekoliko sadašnjih i bivših radnika "Kolubara usluga".

 

Devet osoba, koje su bile organizovane u kriminalnu grupu, uhapšeno je zbog sumnje da su od 14. septembra 2015. do 21. aprila 2016. godine, protivpravno prisvojili 104.670 litara evro dizela, koji su na crnom tržištu prodavali za oko 105 dinara po litru. Time su ostvarili protivpravnu imovinsku korist od oko 10,99 miliona dinara, a oštetili Rudarski basen "Kolubara" za više od 13 miliona dinara.

 

Deset osoba uhapšeno je zbog sumnje da su krali naftu koja je bila namenjena za rudarsku mehanizaciju na kopovima. Zahvaljujući brzoj reakciji i saradnji u akciji suzbijanja krađe nafte u ogranku RB "Kolubara", sprečena je godišnja šteta od 1,5 miliona evra.

 

Zaštita imovine JP EPS je prioritet i kontrole će biti nastavljene kako bi se sprečile ili otkrile eventualne krađe i zloupotrebe. "Elektroprivreda Srbije" zahvaljuje Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije i Tužilaštvu na odlučnoj reakciji i saradnji u ovoj akciji.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radoslav

    1. oktobar 2016 | 19:24

    Kako ja da zastitm moju imovinu kad nesmem da ometam lopova dok me pljacka, zato sto su velikani uveli takav zakon koji stiti lopove i ubice a obicne gradjane ne.

  • Radoslav

    6. oktobar 2016 | 08:54

    Uvedite novi zakon da mi gradjani imamo pravo da branimo nasu nepokretnu i pokretnu imovinu. Da niko bez najave nesme da ulazi u niciji privatan posed inace dobice svoje .takav zakon fali srbiji u stvari gradjanima srbije.

  • Šestić

    30. septembar 2016 | 15:37

    A gde su ovi krupniji Karić, Mišković i ostala elita.......oni čisti jel?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA