NEMAC POSTAO PRAVOSLAVAC NA KOSOVU: "Sramota me je kada pomislim na svoj život pre toga"

Na krštenju je dobio ime po Svetom Germanu Aljaskom, koji se smatra apostolom pravoslavlja u Americi i na Zapadu

  • 5

Nemac Majkl Miler iz Drezdena posle boravka na Kosovu i Metohiji promenio ime i veru. U Sremsku Mitrovicu stigao sa paketima pomoći za naše sugrađane u enklavama.

 SRBI IZLAZE IZ VLADE KOSOVA: Situacija se zaoštrava zbog slučaja "Trepča"

Iz želje da sazna pravu istinu koju je naslućivao, o životu Srba na Kosovu i Metohiji, Majkl Miler (34) iz Drezdena, pre dve godine prvi put se uputio na jug Srbije.

Ovaj mladi Nemac koji do tada nije imao kontakt sa Srbijom, posle obilaska srpskih enklava, sa svojim prijateljima iz humanitarne organizacije "Evropskog fronta solidarnosti sa Kosovom", zavoleo je naš narod, istoriju, kulturu, i rešio da pređe u pravoslavlje.

Na svom putovanju ka Kosovu i Metohiji, Majkl je prvo rešio da poseti prijatelje u Sremskoj Mitrovici. U grad na Savi stigao je, kao i obično, kolima punih paketa pomoći za Srbe u enklavama južno od Ibra.

Međutim, pre nego što je nastavio put dalje, poželeo je da na jug ode kao pravoslavac. Na krštenju je dobio ime po Svetom Germanu Aljaskom koji se smatra apostolom pravoslavlja u Americi i na Zapadu.

- Boraveći među Srbima, shvatio sam nešto još važnije, nešto što je teško rečima objasniti, što je ljudima u mom okruženju teško da shvate, posebno onima koji nikada nisu imali iskustvo slično mome - smatra danas Majkl Miler - German.

- Sada, posle svega što se desilo, sramota me je kada pomislim na svoj prethodni život i činjenicu da sam se smejao religioznim ljudima - zaključuje on.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • П.ф.к ц.г

    9. oktobar 2016 | 18:19

    Слава богу , нека је благословено брате !

  • BOZA ZEMUNAC

    9. oktobar 2016 | 18:39

    Dobro došao u PRAVOSLAVLJE brate.

  • Penzionerka tedmoelektda

    9. oktobar 2016 | 17:09

    Moja radna organizacija imala je gdadjliste u tdepci i neka verujem da su zivi zdravi radnici neka kagu kako su bili postovani i u kosovskoj mitdovicu i obilic.svi su bili poslafi da rade po raznim gradilistima van.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA