POČINJU RATOVI ZVEZDA: Američki protivraketni štit u Evropi može uništiti Rusiju!

- SAD sprovodeći plan postepenog razvoja sistema protivraketne odbrane u Evropi, nisu predstavile Moskvi pravne garancije da to naoružanje nije upereno protiv nje. Samim tim, taj štit predstavlja direktnu pretnju bezbednosti Rusiji - istakao je Đung

  • 5

Američki protivraketni štit predstavlja direktnu pretnju Rusiji, rekao je je jedan od kineskih generala, prenosi RIA novosti. On je dodao da američke akcije širom sveta provociraju regionalnu nestabilnost, kako su saopštili ruski mediji.

ISPRATIO JE KLINTONA, BUŠA I OBAMU: Svi prolaze, Putin ostaje na istom mestu

- SAD nisu obezbedile garancije da raketni odbrambeni sistem koji dopremaju u Evropu neće biti usmeren protiv Rusije. Istovremeno, to predstavlja ozbiljnu i direktnu pretnju za rusku bezbednost - rekao je on na Forumu za međunarodnu bezbednost u Pekingu.

Zamenik načelnika uprave Ujedinjenog štaba Centralnog vojnog saveta Kine Saj Đung je istakao da je realizujući plan razvoja protivraketne odbrane u Evropi, SAD nisu dale garancije Rusiji da taj štit nije uperen protiv nje, pa samim tim takvi potezi Vašingtona predstavljaju pretnju za njenu bezbednost.

Vašington pojačava globalno i vojno prisustvo širom sveta, što dovodi do povećanja nesrazmernosti snaga i time provocira rast tenzija koje dodatno komplikuje situaciju u domenu bezbednosti, dodao je Đung, prenose ruski mediji.

Da podsetimo, Moskva je u više navrata saopštavala da potezi SAD i NATO, kada je reč o razmeštanju protivraketne odbrane u Evropi, predstavljaju pretnju za nacionalnu bezbednost Rusije, kao i da narušavaju stratešku stabilnost u regionu.

(Telegraf.rs/ Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sale71

    11. oktobar 2016 | 11:52

    Ajmo još zatupljivanja mozgova,nikada neće zaratiti Amerika i Rusija,jadne su samo treće zemlje!

  • OBILIC

    11. oktobar 2016 | 12:15

    Nato naoruza ukrajinu rusi biju ne staju nato naoruza bliski istok rusi dodju pa udri da vidimo ko je lepse oruzje napravio. Olupane opljačkaju napadači i oslobodioci i ajdmo jovo na novo

  • Kami

    12. oktobar 2016 | 17:09

    Slicna banda, jenki su samo malo veci olos.Dok se oni dogovore od Sirije nece ostati kamen na kamenu, oni ne smeju krenuti jedni protiv drugih.Ulog je ogroman a niko nezna kako bi se to zavrsilo!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA