≫ 

Dečji hor u OŠ Ivo Andrić u Beogradu peva metal hitove (VIDEO)

Dirigentkinja hora, nastavnica Jovana Obradović kaže da je izbor pesama koje će se naći na repertoaru, uglavnom njen

  • 8

Hor Osnovne škole "Ivo Andrić" iz Beograda izazvao je pravo oduševljenje kod ljubitelja metal muzike, svojom izvedbom klasika legendarnih imena kao što su Scorpions, Manowar, Bruce Dickinson i drugi!

TRENUTAK ZA PAMĆENJE: Muzičari na Zelenjaku sviraju klasiku, a sa druge strane ih slušaju trubači (FOTO)

Naime, snimci dečjeg hora iz pomenute beogradske osnovne škole osvanuli su ovih dana na Jutjubu, a mališani su, uz pratnju klavira, gitara i drugih instrumenata, te uz podršku dirigentkinje Jovane Obradović, u proteklom periodu izveli, između ostalih, Manowar numeru "Heart of Steel", Scorpions "Humanity", Bruce Dickinsona i "Tears of the Drago", kao i nekoliko domaćih klasika bendova EKV, YU Rock Misija i druge.

Povod za poslednji koncert bila je svečanost povodom 40 godina postojanja OŠ "Ivo Andrić".

Dirigentkinja hora, nastavnica Jovana Obradović kaže da je izbor pesama koje će se naći na repertoaru uglavnom njen.

– Radim isključivo numere koje i ja volim i u kojima uživam. Najčešće te pesme nose neku snažnu poruku, pošto smatram da je veoma važno da deca u tom uzrastu na sve moguće načine upijaju znanje o pravim vrednostima. Takođe, moram da odaberem ono što je u skladu sa njihovim godinama i glasovnim sposobnostima, pa izbegavam ljubavnu tematiku ili pesme u kojima ima nepristojnih reči – kaže Jovana i dodaje da deca izuzetno dobro prihvataju sve što se radi.

Prema rečima nastavnice Jovane Obradović, čak i posle više meseci ili u narednim školskim godinama đaci traže da tokom časa ponovo pusti neke od pesama, kao i pesme istih izvođača koje su u međuvremenu sami otkrili.

AMERIKANCI ODLEPILI ZA "NIŠKOM BANJOM": Pogledajte kako u holivudskom filmu dečiji hor peva ovaj srpski hit (VIDEO)

- Pritom, to nisu samo deca koja pevaju u horu, već i deca koja su deo publike. Takođe, pomenula bih i to da u školi imamo izuzetnu podršku i direktora i celog kolektiva. U mnogim situacijama daju nam "vetar u leđa", svako na svoj način. Kod nas u školi zaista niko ni najmanje ne sputava kreativnost, već nam je pruženo potpuno poverenje i sloboda da se umetnički izrazimo. Neki od njih po prvi put čuju za određene izvođače, ali im se pesme dopadnu. Ove godine su pomagali svi, od nastavnika stranih jezika, preko nastavnika likovne kulture, do nastavnika tehničkog i informatičkog obrazovanja – priča nam Jovana.

Na snimcima koji su objavljeni na Jutjubu, osim hora, čuje se i nekoliko instrumenata.

– U prvom planu su moj kolega Branimir Đokić (klavir) i sada već bivši đaci Jana Milenković (klavir) i Aleksa Ocokoljić (gitara), koji i dalje sviraju sa nama kad god je potrebno i uklapaju svoje srednjoškolske obaveze sa našim nastupima. Osim njih, gitare i udaraljke sviraju sadašnji učenici, a nadam se da će i oni nastaviti da dolaze na probe i po završetku osnovne škole. Kada se sve to spoji sa školskim horom koji ove godine broji više od 100 članova, dobije se fantastična energija koju je teško preneti na snimak. Ima i grešaka i nepravilnosti u našim izvođenjima… Ali ono što je najvažnije, ljubav prema muzici i osećaj da smo na nekom zajedničkom putu nikada ne izostane – zaključila je naša sagovornica.

Kako bilo, mi smo više nego oduševljeni celim projektom i ovom prilikom upućujemo sve pohvale organizatorima i idejnim tvorcima, nastavnom kadru, kao i klincima koji su ove legendarne kompozicije predivno izveli. Zaista lep primer širenja kulture.

(Telegraf.rs / Izvor: serbian-metal.org)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fiona

    11. oktobar 2016 | 22:48

    Bravo!

  • Hehe

    12. oktobar 2016 | 00:02

    Sjajno, uče decu šta znači kvalitetna muzika a ne da im ae ispire mozak sa malograđanskim pevaljkama i ženama upitnog morala.

  • Predrag

    13. oktobar 2016 | 16:07

    Bravo za ideju, bravo za inicijativu, bravo za odabir pesama, bravo za ljubav prema poslu koji se radi, bravo za nastavnicu! Kapa dole!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA