ENGLESKI TABLOIDI UMALO IZAZVALI RAT: Putin uopšte nije rekao ono su napisali da jeste

Na osnovu nepouzdanih informacija engleski tabloidi su preneli neistine kojima su mogli i da izazovu početak Trećeg svetskog rata

  • 13

Britanski tabloidi juče su objavili vest da je Putin naredio diplomatama da se hitno vrate sa porodicama u Rusiju i to je izazvalo neverovatne reakcije i opšti strah na kontinentu, a jedini problem u ovoj priči je to što Putin to uopšte nije rekao.

PUTIN VRAĆA U RUSIJU DIPLOMATE I NJIHOVE PORODICE: Da li je ovo početak pripreme za VELIKI RAT?!

- Decu ispišite iz škola koje pohađaju i svi zajedno se hitno vratite u Rusiju - preneli su mediji da je naredio Vladimir Putin.

Ovu neverovatnu izjavu odnekud su iskopali neki ruski portali, a engleski tabloidi su je objavili na naslovnim stranama i zapravo najavili Treći svetski rat. Naravno, nakon toga su svi ostali počeli da prenose to "naređenje" ruskog predsednika.

Cela priča je otišla tako daleko da je tu izjavu Putina morao da demantuje Raša Tudej, internet portal koji se finansira upravo iz Kremlja. Dakle, na neki način portal koji je Putinovo glasilo.

- Daily Mail i Daily Star su najavili Treći svetski rat na osnovu nepouzdanih informacija ruskog regionalnog portala znak.com. Citirali su pet anonimnih političara koji su navodno rekli da im je iz Kremlja preporučeno da vrate kući svoje porodice sa Zapada - piše Russian Times uz objašnjenje da Putin ne želi da političari upisuju svoju decu na skupe strane fakultete, već na one ruske.

Međutim, čini se da je i ta ublažena verzija priče neistinita. Portparol Kremlja Dimitrij Peškov rekao je da sve to zajedno čista izmišljotina.

- Zvaničnicima Kremlja se preporučuje da porodice vrate u Rusiju? Prvi put čujem za to - rekao je Peškov.

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SERGIJE

    13. oktobar 2016 | 17:42

    .......mogu samo da ga mrze oni sto ga nevoleeeeeeee!!!!!!!!

  • INFO

    13. oktobar 2016 | 17:18

    Ne bi niko rizikovao ni amerikanci ni rusi nuklearan rat, to bi znacilo kraj covecanstva kakvog znamo.Nesto mi upada u oci, ispravite me ali novinari konstantno podgrevaju temu 3 svetskog rata i u proslom hladnom ratu su to radili, psiholoski rat vode novinari protiv obicnog stanovnistva da bi pare za nekog zaradjivali za jastrebe ratova.Mozda nisam u pravu , akli tako mi se cini.Izmisljaju price zarad profita.

  • Dino

    13. oktobar 2016 | 17:05

    Dabogda vas nestalo i sto bi Srpska kletva naglasila,parafraziram:"ko želio rat da mu se sjeme zatre da žene jutrom radjaju a noću sahranjuju svoju djecu" neka im se sjeme zatre ko god rat htio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA