"Ko nam dođe s mačem, od mača će poginuti": Prejake reči predsednika Ukrajine

Porošenko je poručio da se vojno planiranje u zemlji određuje na osnovu "ruske agresije" i "pretnje s Istoka"

  • 7

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko se, u govoru povodom Dana zaštitnika Ukrajine, obratio Rusiji rečima iz filma "Aleksandar Nevski", "ko nam dođe s mačem, od mača će i poginuti", a citat je danas objavljen na zvaničnom sajtu predsednika Ukrajine.

UKRAJINA RAZMIŠLJA O UVOĐENJU RATNOG STANJA: Čak 40.000 ruskih vojnika je na granici, počinje PANIKA

- Mi, hvala bogu, imamo čime da dočekamo nezvane goste. Ko nam dođe s mačem, od mača će i poginuti -  rekao je ukrajinski predsednik.

Citat o "pogibiji od mača" izgovara sovjetski umetnik Nikolaj Čerkasov u ulozi novgorodskog kneza Aleksandra Jaroslaviča u filmu "Aleksandar Nevski" iz 1938. godine Sergeja Ejzenštajna.

Porošenko je poručio da se vojno planiranje u zemlji određuje na osnovu "ruske agresije" i "pretnje s Istoka" i rekao da Ukrajinci "nikada nisu gledali u tuđe", ali i da "svoje neće dati", piše Sputnjik.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VukBgd

    15. oktobar 2016 | 12:59

    Pa sto ne odbrani istok Ukrajine? Porošenko, Porošenko ne čačkaj "mečku", ima alarm! Kad se odveže sa lanca ima da ti umaršira u Kijev, pa da nastavi ka Berlinu, Parizu, Londonu i Vašingtonu! PS Neće joj biti prvi put.

  • Ccc

    15. oktobar 2016 | 17:59

    Americki filmovi mu smutili mozak

  • SERGIJE

    15. oktobar 2016 | 11:09

    Ovaj potrošenko je kompletan idiot Pa nema mu zivota bez Rusije a in laje na nju po nalogu svojih gazda sa zapada bez prestanka. Nevjerovatno. Kreten

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA