NOVI REZULTATI ANKETA OTKRIVAJU: Klintonova bi pobedila Trampa svuda osim u Rusiji (FOTO)

Najnovije ankete u SAD pokazuju da je Tramp na putu da izgubi na predsedničkim izborima zakazanim za 8. novembra

  • 14

Da ceo svet na izborima bira između Demokratske kandidatkinje za predsednika SAD Hilari Klinton i njenog republikanskog rivala Donalda Trampa, ona bi nadmoćno pobedila u svakoj zemlji sveta osim u Rusiji, pokazala je danas najnovija anketa.

TRAMP NAJAVIO SASTANAK SA PUTINOM: "Vladimir ne podnosi Obamu i Hilari jer ga konstantno vređaju!"

U istraživanju javnog mnjenja WIN-a i Galupa je učestvovalo gotovo 50.000 ljudi u 45 zemalja sveta, preneo je britanski list "Indipendent". U Rusiji bi Tramp pobedio Klintonovu sa čak 23 odsto glasova više, ali bi u svakoj drugoj zemlji obuhvaćenoj anketom ona odnela uverljivu pobedu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Najveća razlika između dva kandidata na američkim predsedničkim izborima je zabeležena u evropskim zemljama, pa bi tako u Portugalu Hilari Klinton dobila čak 85 odsto, a Tramp samo pet odsto glasova. U Velikoj Britaniji bi odnos bio 64 odsto za Klintonovu prema Trampovih 15 odsto, dok je 21 odsto anketiranih izjavilo da ne zna kako bi glasali.

U Finskoj, Južnoj Koreji, Švedskoj, Kolumbiji, Meksiku, Austriji, Nemačkoj, Holandiji i Paragvaju bi Tramp izgubio sa oko 70 odsto glasova ili čak više, pokazala je anketa. Osim Rusije, prema Trampu su najprijateljskije raspoloženi u Kini, gde bi on izgubio od Klintonove sa tek devet odsto razlike.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Najnovije ankete u SAD pokazuju da je Tramp na putu da izgubi na predsedničkim izborima zakazanim za 8. novembra, iako neki analitičari navode da bi on ipak mogao da okrene kampanju u drugom pravcu i da ima neke šanse da ostvari pobedu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crni Đorđe

    18. oktobar 2016 | 18:28

    U Srbiji bi dobila dva- tri glasa.

  • Pera

    18. oktobar 2016 | 17:32

    Она болесна шмизла је већ 14 год. на власти и на врху ! Ајде мало неко други ,па да видимо.

  • Feki

    18. oktobar 2016 | 19:16

    Ovi je samo propagandna anketa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA