OD OVE DECE UČITE KAKO SE POSTAJE DOBAR ČOVEK! Vratili novčanik sa 450 evra i 100 dolara, pa odbili nagradu

- Hteo sam da ih častim, ali oni nisu hteli ništa pa sam im kupio čokoladu - ispričao je vlasnik novčanika

  • 3

Osnovci Igor Vujičić, Stefan Perović i Ela Popović iz Herceg Novog našli su novčanik u kome je bilo oko 450 evra i 100 dolara i bez razmišljanja ga vratili vlasniku, a onda su svima dali lekciju iz humanosti i poštenja kada su odbili da uzmu nagradu.

 

PRODAVAC NA KALEMEGDANU PRONAŠAO NOVČANIK PUN DEVIZA: Vratio ga vlasniku i evo kako je nagrađen! (FOTO)

 

Naime, igrajući se sa dugarima nakon škole, Stefan je pronašao novčanik, koji ni u jednom trenutku nije poželio da zadrži.

 

KOLIKO SU BOSANCI POŠTENI? Mladić izveo socijalni eksperiment, snimak će vas OSTAVITI BEZ TEKSTA (VIDEO)

 

- Nisam znao šta treba da radim, pa sam novčanik dao svojoj drugarici Eli da vidi da li ona možda poznaje tog čojeka. Nisam ni u jednom trenutku pomislio da zadržim taj novac. Ja imam telefon, bicikl, meni ne treba novac, želio sam samo da novčanik i novac vratimo čoveku kome pripada. Ela je uzela novčanik i odnela ga kući da kaže mami šta se dešava - ispričao je Igor, koji se potom setio da u košarkaškoj ekipi imaju dečaka koji se preziva identično kao osoba na koju se vodi dokumentacija iz novčanika.

 

 

- Setio sam se da mi u našoj grupi za trening imamo dečaka koji se tako preziva. Oni su mi rekli da nema šanse da je to neko njegov, zato što na dokumentima piše da je taj čovek iz Bosne. Pošto smo mi išli sa klubom na Zlatibor, setio sam se da i taj dečak ima bosanski pasoš. Kontaktirao sam ga preko Fejsbuka, a on mi je rekao da je novčanik od njegovog tate. Potvrdio je sumu novca i ime, pa sam se dogovorio sa Elom Popović da se nađu, i njegov tata je došao po novčanik - rekao je za lokalne medije mali heroj.

 

Vlasnik novca, Veselin Bilbija, kaže da se pomirio sa tim da je izgubio pare.

 

- Kada izgubite poslednji cent koji imate, logično je da budete očajni. U jednom trenutku pomislio sam – šta ću, idem dalje. Onda me je sin pozvao i rekao mi da su njegov drugar i drugarica našli novčanik na Savini. Stupio sam u kontakt sa njima, otišao kod njih kući, potvrdio da sam ja izgubio novac. Hteo sam da ih častim, ali oni nisu hteli ništa pa sam im kupio čokoladu. Zahvalio bih se i deci i roditeljima koji su ih tako odgojili. Ja mislim da bi i moja deca tako uradila. Posebnu zahvalnost izražavam čoveku koji skoro godinu dana nije primio platu, a podržao je decu da vrate moj novčanik, sav novac i dokumenta. Koliko god da im se zahvalim, bilo bi malo - rekao je oduševljeni Bilbija.

 

(Telegraf.rs / Radio Herceg Novi)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko&Slavko.

    23. oktobar 2016 | 11:45

    Лепо.Него, зашто би била лекција из поштења,ако се одбије заслужена награда?Они су већ показали лекцију из поштења, тако што су вратили новчаник.То је показивање скромности и не алавости на овоземаљска добра.Бити задовољан у ономе у чему си ,се учи од малена од таквих родитеља....Срећно децо.

  • Јасмина

    23. oktobar 2016 | 13:58

    Добра лекција о поштењу,поготову што су главни јунаци деца.Недавно је био сличан текст,о изгубљеном новчанику где је већина коментарисала да исти не би вратили.Шта више рећи...

  • Lazar Cetinje

    23. oktobar 2016 | 13:49

    Svaka cast deco,vi ste primer ostalima! Ali bih samo i dodao! Da se tacno zna procenat u skladu sa zakonom postenom nalazacu! Tu se ne pita koliko,i sta da se kupi,ako covek ima obraza on sam ostavi,bez ubedjivanja! Imali smo dosta takvih primera,i kod mnogo vece sume izgubljenog novca,gde se nalazacu i postenom coveku nisu znali ni cestito da se zahvale,a kamo li da pocaste!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA