Neverovatno šta je smislila jedna opština u Srbiji. Građani putem aplikacije prijavljuju komunalne probleme (FOTO)

Evo kako se to radi u Paraćinu - uz komentar, sliku i lokaciju, putem pametnog mobilnog telefon

  • 9

Paraćin je odlučio da uvaži tehnološki pismene sugrađane i osim klasičnog načina komunikacije - upućivanjem poziva Kol centru, građani komunalne probleme od nedavno mogu da prijave i putem besplatne android aplikacije “Paraćin – komunalni problem”.

OTKRIVENO GDE ŽIVI NOVI LOTO MILIONER, a onda je on poslao OVU poruku narodu!

Aplikacijom je ta srpska opština ponudila stanovništvu jedan savremeniji način kontakta preko pametnih telefona. Sada, uz komentar i lokaciju, mogu da pošalju i fotografije, i to jednostavnim korišćenjem aplikacije i odabirom vrste problema koji prijavljuju.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Na istom mestu dobiće i odgovor, a mogu se prijaviti kvarovi na javnoj rasveti, problemi u odnošenju smeća i održavanju kanalizacione i vodovodne mreže, uginule životinje na javnim površinama, psi lutalice, nepropisno parkiranje, zauzeće ili oštećenje javnih površina… Ukratko, ljudi mogu da dojave o svim problemima čije je rešenje u nadležnosti opštinskih službi i komunalnih javnih preduzeća – kaže Jelena Kostić, rukovodilac Kol centra.

Aplikacija se može besplatno preuzeti preko Google play prodavnice, a u Kol centru očekuju da ona doprinese bržem i efikasnijem rešavanju svih problema kojima se bave opštinske službe.

Ako i u vašem gradu postoji neki originalni način za komunikaciju sa građanima, podelite sa nama u komentarima to iskustvo.

(Z.R.P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA