NATO-AKTIVISTKINJA NAPALA NIKOLU ĐURIČKA samo zato što je rekao da on nije starleta!

Čak i da imamo pogrešan stav, imamo pravo da pričamo a ne da nas neko ućutkuje! - smatra Đuričko

  • 22

Gostujući u jednoj televizijskoj emisiji, glumac Nikola Đuričko je izjavio - Pa nisam ja starleta sine moj, ja sam čitao Šekspira, čitao sam Dostojevskog, imam neki stav o životu. 

VELIKA AKCIJA U BEOGRADU: U toku je smenjivanje direktora BOLNICA

Iako su mnogi hvalili poznatog glumca jer je kako kažu - stvari postavio na svoje mesto - bilo je i onih koje je njegova izjava iznervirala.

Tako se na Fejsbuku oglasila i direktorka Centra za evroatlantske studije Jelena Milić.

Ona je uz citat Đurička napisala - Kakav odvratni elitizam. Ovakvi bi i jedan čovek jedan glas ukinuli. Čitanje Šekspira nije nikakva garancija za razumevanje aktuelnih dešavanja, ispravan stav o ljudskim pravima, vladavini prava, međunarodnim odnosima.

HVALA, SRBIJO, NATAKNEM TE NA K: Potresno pismo momka koji je izgubio BRATA udarilo šamar celoj državi (FOTO)

- Mene uvredi kad kažu šta imaju glumci da se mešaju u politiku? Pa nisam ja starleta sine moj, ja sam čitao Šekspira, čitao sam Dostojevskog, imam neki stav o životu. Imam puno pravo kao građanin da iznesem svoje mišljenje a to što sam glumac je prednost jer mediji pažljivije slušaju - rekao je slavni glumac Nikola Đuričko gostujući na televiziji N1.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Prema njegovom stavu, pravo da pričaju o politici imaju svi slobodni građani, kako glumci, tako i učitelji, omladinci i drugi.

- Čak i da imamo pogrešan stav, imamo pravo da pričamo a ne da nas neko ućutkuje! - smatra Đuričko i dodaje da je primetio da veliki broj njegovih kolega "utanji" glas kada pričaju o toj temi jer se boje prisluškivanja i kasnijih posledica.

- Ja neću da popuštam tom strahu kod sebe. Kao neko ko ima priliku da kaže nešto što je polupristojno i normalno-  zaključio je Đuričko.

(Telegraf.rs /Novaborba.co.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    28. oktobar 2016 | 17:08

    Sta je to cudno za nju. Pa odavno su na zapadu ucutkali narod. Cuti radi i tako u krug. Ako neko i pomisli da recimo Putin ili bilo koji drugi ima drugaciji stav o svetu videli smo kako prodje Sadam,Gadafi itd. Pa ona mora braniti te evropske ,,vrednosti"

  • Max

    28. oktobar 2016 | 17:09

    Zenaima psihickih problema

  • Snezana

    28. oktobar 2016 | 17:32

    Đuričko je veoma pametan čovek i među boljim je glumcima u Srbiji , a ,,Ovu Jelenu,, treba ignorisati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA