ISTRAGA NAPREDUJE: Oružje u garaži na Novom Beogradu povezano sa oružjem u Jajincima

U okviru istrage o pronađenom arsenalu u subotu, pripadnici MUP-a su u novobeogradskoj garaži u automobilu pronašli 400 grama trotila

  • 50

Policija je u utorak uveče u jednoj garaži na Novom Beogradu pronašla još jedan arsenal oružja, koji se dovodi u vezu sa oružjem pronađenim u subotu u blizini porodične kuće premijera Srbije.

FOTOGRAFIJE IZ GARAŽE NA NOVOM BEOGRADU: Ovo je oružje pronađeno u ukradenom "reno meganu"

Ukradeni automobil marke "reno megan", u kome je pronađen dodatni arsenal oružja primećen je u subotu u poslepodnevnim satima u Jajinačkoj šumi, u neposrednoj blizini lokacije na kojoj je pronađen prvi arsenal, preneo je Pink tv.

U okviru istrage o pronađenom arsenalu u subotu, pripadnici MUP-a su u novobeogradskoj garaži u automobilu pronašli 400 grama trotila, dva puta po 200 grama, dva mobilna telefona za daljinsko aktiviranje eksploziva, kapisle, jedan revolver, automatski pištolj "hekler i hok", kao i veću količinu municije.

U garaži na Novom Beogradu pronađen ARSENAL ORUŽJA: Nastavlja se istraga o pokušaju atentata na Vučića

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

Reč je o eksplozivu velike razorne moći.

Taj eksploziv služi za rušenje objekata i upotrebljava se u građevinarstvu, rudarstvu i vojnoj industriji, kada je reč o legalnoj upotrebi, ali ga koriste i kriminalci kada organizuju različite likvidacije.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

Razorna moć ovog eksploziva je, prema rečima stručnjaka, pet puta jača od klasičnog eksploziva.

To je stabilan eksploziv, može dugo da se skladišti, a kriminalci ga koriste postavljanjem ispod vozila i ativiraju ga daljinski uglavnom preko mobilnog telefona.

Količina pronađenog eksploziva je apsolutno dovoljna da sruši manju zgradu, ali isto tako i da uništi blindirani automobil.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bole

    2. novembar 2016 | 10:09

    Privesti Seselja na informativni razgovor. Zapad ga je pustio da se rese Vucica. Ali nece uspeti, Vucic ce ih sve pohapsiti.

  • max

    2. novembar 2016 | 11:55

    Naravno da je povezano, predpostavljalo se da je tako.

  • REDIBULKOV

    2. novembar 2016 | 18:34

    Siguran sam da će istraga tražiti tu vezu, najbitnije je doći do izvršilaca a onda i do naredbodavaca za atentat na člana porodice Vučić.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA