≫ 

KLADIONICE KAŽU HILARI, MAJMUN PREDVIDEO - TRAMP: Evo kakve su šanse za pobedu oba kandidata (VIDEO)

Predsednički izbori u SAD održavaju se sutra, a mnogi su već dali svoja predviđanja o tome ko će biti na čelu jedne od najmoćnijih država na svetu

  • 14

Istraživanje Prinstonovog izbornog konzorcijuma utvrdilo je da Hilari Klinton ima 99 odsto šanse da pobedi u utorak na izborima za predsednika SAD Donalda Trampa.

 

VELIKI OBRT U AMERICI, TRAMP PRVI PUT VODI: Hilari naglo pada zbog afera, a evo šta kažu kladionice

 

Dan pre izbora za najvažniju funkciju u američkom političkom sistemu, Klintonovoj je predviđeno da će osvojiti 312 elektorskih glasova, a Tramp 226. Podsetimo, potrebno je 270 glasova elektora da bi jedan od kandidata postao predsednik SAD.

 

Ova statistička verovatnoća pronađena je preko univezitetskog modela Bajesove statistike. Programer modela, neuro i data naučnik i profesor Prinstona Sem Vang, tačno je predvideo kako će 49 od 50 američkih saveznih država glasati u 2012. godini.

 

Druga istraživanja su manje naklonjena Klintonovoj pobedi. Tako FiveThirtyEight tvrdi da bivša državna sekretarka ima 65 odsto šanse za pobedu, dok joj je "Njujork tajms" dao čak 85 odsto šanse.

 

Foto: Tanjug / AP

Foto: Tanjug / AP

 

NE GLASAM SVOJOM VAGINOM: Glumica Suzan Saradon objasnila zašto je Hilari Klinton ZLO (VIDEO)

 

Što se tiče Senata, šansu da Demokrate preuzmu kontorolu od Republikanaca, model Prinstona daje 78 odsto, dok su FiverThirtyEight i "Njujork tajms" dali 55 odsto.

 

Osnivač FiveThirtyEight Nejt Silver napisao je u petak da iako je Klintonova bila na silaznoj putanji te nedelje, da su u poslednjih nekoliko dana ankete postale "više dvosmislene". Ali, ankete širom države imaju loše vesti za Klintonovu, rekao je Silver. Podaci pokazuju da su kandidati izjednačeni u Nju Hempširu, dok je njeno vođstvo u Pensilvaniji opalo za oko 3 procenta. Prema njegovim navodima, situacija u Mičigenu je tesna, dok smatra da bi sve oči mogle biti uprte u Novi Meksiko.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Što se tiče nekonvencionalnih predviđanja, jedan majmun u Kini navodno ima mistične moći i predviđanja budućnosti. Tako je on u žutom dresu na kojem je pisalo "Kralj predviđanja" svojim gestom saopštio šta on misli ko će da bude sledeći predsednik SAD.

 

POBEDIĆE TRAMP: Pogodio je i za Bregzit i za škotski referendum, sada zna ko će biti predsednik SAD

 

Majmun je birao između kartonske verzije Klintonove i Trampa. Nakon kratkog razmišljanja, prišao je Trampovoj kutiji i poljubio ga u usta što je, kako su naveli Kinezi, znak da će Tramp pobijediti na izborima. Inače, on je ranije ove godine predvidio da će Portugal osvojiti titulu prvaka na Evropskom prvenstvu u fudbalu pa mnogi veruju da je pogodio i ovaj put.

 

 

Prema najnovijim kvotama u kladionici, Donaldu Trampu su date još manje šanse. U čuvenoj kladionici "Vilijam Hil" kvote na Hilari Klinton su sada 1,20, dok je do pre nekoliko dana kvota bila 1,36. Trampu su sada date još manje šanse, kvota za njegovu pobedu je skočila na 4,50 sa 3.00.

 

Rezultati završne ankete koju su danas sproveli "Blumberg" i institut za istraživanje javnog mnjenja "Selzer&Co", pokazalo je da Klintonova uživa naklonost 44 odsto ispitanika, dok ih je Trampu naklonjeno 41 odsto.

 

Od petka, više od 33 miliona ljudi dalo je svoj glas na izborima. U SAD će se sutra 225 miliona Amerikanaca s pravom glasa odlučivati između Hilari Klinton i Donalda Trampa.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Giks

    7. novembar 2016 | 18:57

    Ma Hilari je majmun a ne Tramp. Niste lepi razumeli:)

  • polat

    7. novembar 2016 | 14:41

    oni cak i izbore pretvaraju u Holiwoodski triler,tako da ce biti kao i prosli put,kao fol tijesna pobjeda ove spobode Hilari u realnosti bi Tramp zakovao ubjedljivo ali masoni su svuda oko nas

  • зз

    7. novembar 2016 | 13:56

    I japanski horoskop kigaku je predvideo da ce da pobedi Tramp, tako da je 2-1 za njega.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA