≫ 

TEHNOLOŠKO ČUDO: Ruski radari će locirati mete i kroz NAJDEBLJE ZIDOVE (VIDEO)

Ova visokotehnološka naprava će omogućiti pronalaženje terorista, ne samo u zgradama već i u podzemnim tunelima - kaže Igor Vedenjejev rukovodilac projekta

  • 7

Federalna služba ruske vojske nacionalne garde dobiće jedinstvene prenosive radare uz pomoć kojih će moći da lociraju ljude čak i kroz debele zidove.

 

DEMONSTRACIJA SILE: Rusija gradi ogromni vojni radar na Arktiku

 

NOVI PUTINOV HELIKOPTER: Ruski noćni lovac naoružan razornim raketama "Hrizantemom" i "Atakom" u akciji (VIDEO)

 

- Ova visokotehnološka naprava će omogućiti pronalaženje terorista, ne samo u zgradama već i u podzemnim tunelima - kaže za Sputnjik Igor Vedenjejev rukovodilac projekta, glavni inženjer ruske kompanije "Geoteks logis".

 

Ruske specijalne službe će moći da nađu i lociraju živa bića čak i ako se nalaze iza višeslojnih građevinskih pregrada ili iza nekoliko zidova jer oosnovnog režima rada, radari imaju i dodatni pomoćni pribor za skeniranje tla i površine u potrazi za minama i eksplozivnim napravama.

 

 

 

- Mi pravimo čitavu seriju radara, a ovaj RO-900 će biti najmobilniji. Predviđeno je da može da ga nosi i njime rukuje pojedinac. Teži oko 800 grama, a njegovi talasi mogu da prodru kroz zid ili pregradu debljine od 40 centimetara i da "dobace‘ 11 metara" - objašnjava Vedenjejev.

 

 

Prema rečima inženjera, cena uređaja još nije definisana, ali se njihovi aparati već masovno proizvode i za njih postoji veliko interesovanje iz inostranstva.

 

- Naravno, mi se ne bavimo čudima, princip prostiranja radarskih talasa je svuda isti i poznat je fizičarima širom sveta, stoga i naučnici u drugim državama takođe rade na uređajima ovog tipa. Znamo da postoje slični radari u SAD, Velikoj Britaniji i Izraelu. Naša prednost je to što radar koji mi proizvodimo može da "vidi" dublje" - kaže Vedenjejev.

 

(Telegraf.rs / Sputnjik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • beduin

    17. novembar 2016 | 05:58

    ovo radar nije. ne moze biti radar nikako. ovaj sustav radi na principu rengena ili termovizije, ali sigurno ne radi po principu radara jer se radarske zrake odbijaju o svaku prepreku na koju naidju.

  • Vlada

    17. novembar 2016 | 03:55

    Bravo

  • mile zemljoradnja

    17. novembar 2016 | 02:54

    u jeeeee

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA