POTPUNI HAOS U BUGARSKOJ: Velika tuča migranata sa policijom, 1.500 njih učestvovalo u sukobima (VIDEO)

Migranti, većinom Avganistanci, zapalili su automobilske gume i zasuli kamenicama oko 250 policajaca - pripadnika žandarmerije, kao i vatrogasce

  • 12
Foto: Profimedia, AFP Foto: Profimedia, AFP

Najmanje 24 povređena policajca i 300 uhapšenih migranata - rezultat su sukoba izbeglica i policije u najvećem migrantskom kampu Harmanli u Bugarskoj, na granici sa Turskom, saopštili su jutros zvaničnici.

U sukobima je učestvovalo oko 1.500 migranata.

- Oko 300 migranata, od kojih se šest smatraju pretnjom po nacionalnu bezbednost, je uhapšeno - izjavio je bugarski premijer Bojko Borisov za radio stanicu BNR po obilasku kampa.

Borisov je rekao da su u jučerašnjim sukobima povređena 24 policajca i dva migranta i da je situacija sada pod kontrolom.

Migranti, većinom Avganistanci, zapalili su automobilske gume i zasuli kamenicama oko 250 policajaca - pripadnika žandarmerije, kao i vatrogasce.

Portparolka lokalne policijske uprave Nina Nikolova je rekla da su migranti to uradili u znak protesta što je ove nedelje uveden karantin kako bi se sprečila epidemija šuge u kampu.

U kampu ima oko 3.000 migranata, dok u Bugarskoj ima oko 13.000 uglavnom iz Avganistana.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • klon

    25. novembar 2016 | 13:14

    Proterati brzinom svetlosti!!!

  • brana

    25. novembar 2016 | 13:55

    Jel to pocinje?Jedna ovako velika akcija mudzahedina moze kao Arapsko prolece da zapali ceo Balkan a potom i Evropu bez vecih problema.To nas ceka pre ili kasnije a na zalost rekao bih pre.

  • zoran

    25. novembar 2016 | 13:45

    Ah.bice toga jos.Ovo je samo pocetak.Bice i kod nas.Samo dok pocnu prvi put.Nazalost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA