OTKRIVAMO: Gavrić, Šarić i Keka platili milione evra za novi identitet!

Darko Šarić, koji se do skora krio u Južnoafričkoj republici pod imenom Jan Van Husel, kao i Dejan Stojanović Keka, koji je uspeo da umakne hapšenju, platili moćnim mafijašima bogatstvo samo da se ponovo dokopaju slobode

  • 0

Zemlje trećeg sveta savršene su za skrivanje srpskih mafijaša, jer u njima, zahvaljujući korupciji, lako mogu da kupe slobodu i promene identitet! Darko Šarić, Dejan Stojanović Keka i Dobrosav Gavrić platili su milione svoj novi identitet i slobodu!

Telegraf.rs prvi je objavio da je upravo zahvaljujući korumpiranim policajcima i prijateljima iz ruske mafije, koji su po rangu iznad njega, promenio identitet i dobio izbeglički status u Južnoafičkoj republici!

Darko Šarić se do skora zvao Jan Van Husel, ali, prema rečima izvora Telegrafa.rs iz vrha MUP Srbije, postoji sumnja da je ponovo promenio identitet! Nedavno je otkriveno čak i da su svi fajlovi o njegovom skrivanju uništeni.

Devedesetih godina afričke zemlje kao savršenu meku za skrivanje otkrio je, među prvima, okoreli čačanski kriminalac Goran Bojović. On se sumnjiči da je samo iz Južnoafričke republike naručio najmanje pet likvidacija! Za svako ubistvo platio je, kako se sumnja, po 50.000 tadašnjih nemačkih maraka.

Skrivanje u Južnoafričkoj republici je jeftino, ali, prema rečima našeg sagovornika, kriminlaci, zapravo, najviše plaćaju lokalnim mafijšima, koji im obezbeđuju veze, kupuju nove identitete, lična dokumenta i slobodu.

Cifre sežu i do nekoliko miliona evra, ali, naglašava naš izvor, kriminalac pod zaštitom najčešće pristaje da daje procenat od svojih poslova što, na kraju balade, dođe na isto.

I slučaj Dobrosava Gavrića potvrđuje sumnje da je u ovoj zemlji izuzetno lako izbeći zakon. Sve dok srpske vlasti nisu otkrile njegov identitet, Gavrić je bio na slobodi, uprkos suđenjima koja je imao i u ovoj zemlji.

Početkom ove nedelje, kada je sud odlučivao o Gavrićevoj ekstradiciji Srbiji, na sudu se čulo i da je Gavrić, pod lažnim identitetom, godinama putovao iz JAR u zemlje Latinske Amerike.

Bio je neuhvatljiv, a naš izvor kaže da je imao prave ljude na pravom mestu, i da je kao saradnik ubijenog mafijaša Sirila Beke, tačno znao koga treba da podmiti.

Zemlje Latinske Amerike postale su nesigurno tle za srpske robijaše nakon hapšenja desetine kriminalaca sa poternica tokom prošle godine. Većina ih se tada preselila baš u Južnoafričku republiku.

Jedan od retkih koji je ostao tamo da se skriva je vođa novobeogradskog klana Dejan Stojanović Keka.

Stojanović je, kako se priča u beogradskom podzemlju, prošlogodišnju raciju i hapšenje svojih i saradnika Darka Šarića, "preživeo" zahvaljujući upravo korupciji u manjim lokalnim policijskim stanicama.

Keka je, navodno, preko svojih advokata platio nekoliko stotina hiljada evra, a oni su podmitili policajce i pustili ga iz ćelije!

(D. M.)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA