Još jedna "komšijska" zemlja legalizovaće kanabis u medicinske svrhe: Region sve otvoreniji za inovacije

Medicinski kanabis, kada se jednom zakon prilagodi njegovoj legalnoj primeni, koristiti pacijenti sa malignim obolenjima, oni koji imaju HIV/AIDS, multiplu sklerozu i oboleli od pojedinih oblika epilepsije

  • 2

Komisija za suzbijanje opojnih droga u BiH uskoro bi trebalo da zaseda kako bi se izjasnila o predlogu premeštanja preparata na bazi kanabisa iz grupe zabranjenih u grupu strogo kontrolisanih supstanci.

ALBANCI BLIZU SAMOSTALNOSTI U CRNOJ GORI: Opština Tuzi postaje autonomna!

- Sastanak bi vrlo brzo trebalo da se održi, ali jedan član Komisije je na bolovanju pa je stvar tehničke prirode. Kada se uslovi steknu, oni će odmah održati sastanak gde će napraviti predlog koji predstavlja prvi korak u proceduri - objašnjeno je za Klix.ba u Ministarstvu bezbednosti Bosne i Hercegovine.

Navodi se da se predlog Komisije upućuje Ministarstvu bezbednosti koje ga onda šalje Savetu ministara BiH, gde se vrši eventualno usvajanje, što predstavlja poslednji čin. Parlamentarna skupština BiH ne mora da učestvuje kada je reč o prebacivanju supstanci iz tabele 1 u tabelu 2, a na osnovu mišljenja Agencije za lekove.

Foto-Ilustracija: Profimedia, Tanjug/AP, UKSSC Foto-Ilustracija: Profimedia, Tanjug/AP, UKSSC

VELIKI OBRT NA SUĐENJU KAPETANA DRAGANA: Hrvatski svedok obara optužnicu!

Prema pisanju medija, medicinski kanabis, kada se jednom zakon prilagodi njegovoj legalnoj primeni, koristiti pacijenti sa malignim obolenjima, oni koji imaju HIV/AIDS, multiplu sklerozu i oboleli od pojedinih oblika epilepsije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kimi

    27. novembar 2016 | 09:57

    Mi cemo kao i obicno kasniti dok se "karte podele" , ili ti dok se dogovore koji ce tajkun imati monopol.

  • Putin R.S

    27. novembar 2016 | 12:47

    Pa to se kosi sa njihovom verom. Kuran to ne dozvoljava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA