≫ 

Ovaj grad u Srbiji je velika pijaca seksa: Devojke tuku, siluju i teraju da rade kao prostituke

Najviše se priča o prostituciji u glavnom gradu, ali ona postoji i u manjim mestima

  • 14

Zapravo, tamo gde se ljudi poznaju, zna se dobro ko se bavi prostitucijom, gde "radi", kao i koja mu je tarifa. Tako se u Kruševcu ulična prostitucija odvija na tri lokacije: na zaobilaznici oko Kruševca kod Jasičkog mosta, kod Železničke stanice i na izlazu iz Kruševca kod mosta u Bivolju.

 

Katarina Ilić (26) je otišla na carski rez, a onda su joj izvadili matericu! Ispovest mame iz Aranđelovca, koja je preživela pakao (FOTO)

 

Noćne dame svoje usluge pružaju po iznajmljenim sobama, u žbunju, automobilima a cena se kreće od 1.000 do 2.000 dinara u zavisnost od toga koji je tip usluge.

 

Pored uobičajnih mesta, prostitucija se obavlja i u stanovima i sobama koji se iznajmljuju baš za tu namenu. Ima dosta devojaka koje povremeno pružaju seksualne usluge odlaskom kod klijenta. Tako se u martu 2012. godine dogodio tragični incident kada je prostitutka G. M. (16) izbola i brutalno ubila penzionera M. R.

 

Veliki broj devojaka iz Kruševca bavi se prostitucijom i u Beogradu. Lokacije na kojima se najčešće mogu naći su autoput Beograd - Niš kod "Plavog mosta" i oko Železničke stanice. Sve one odlaze da studiraju, ali zbog teške porodične situacije, nemaštine i narkomanije završavaju na ulici.

 

U našem zakonodavstvu odavanje prostituciji je prekršajno delo iz Zakona o javnom redu i miru. Sankcija je novčana kazna ili kazna zatvora u trajanju do mesec dana. Za razliku od svojih "dama", makroi podležu krivičnom gonjenju jer je posredovanje u vršenju prostitucije krivično delo, za koje je zaprećena zatvorska kazna u trajanju do tri godine. Krivično delo je i ustupanje prostorije radi obavljanja prostitucije.

 

Identitet makroa je uglavnom poznat policiji, ali nije u svakom trenutku moguće obezbediti neophodne dokaze za sud. Makroi rade u "svojim" reonima, jer je teritorija striktno podeljena. Između njih vladaju rivalstvo i stalni sukobi. Reč je o više puta osuđivanim osobama, sklonim nasilničkom ponašanju i drugim krivičnim delima.

 

Obećanja koja se dobijaju od strane primamljivih budućih "poslodavaca" završavaju se uglavnom tragično. Jednu takvu priču je ispričala devojka iz Kruševca u avgustu 2011. godine, koja je dobila ponudu da radi kao hostesa u klubu, a ispostavilo se da treba da radi kao striptizeta i prostitutka i to ni manje ni više nego na Kosovu.

 

Foto: Profimedia/Sciencephoto RM

Foto: Profimedia/Sciencephoto RM

 

Prvo ih tuku i vezuju uzimaju dokumenta i prisilno ih siluju i sve to snimaju a zatim pod pretnjom da će snimke pokazati porodici prisiljavaju na prostituciju. Lokacije na kojima se klubovi nalaze su izmedju Prištine i Kosovske Mitrovice a vlasnici klubova plaćaju lokalnoj policiji "kako bi ih pustili da rade".

 

Vikend prostitucija je takođe poslednjih godina veoma popularna tako da tokom vikenda devojke odlaze u druge gradove kao što je Novi Pazar gde rade po barovima, klubovima, raznim salonima za masaže i kvazi modnim kućama i agencijama.

 

(Telegraf.rs/Rasina.info)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA