NJUJORČANI BESNI NA TRAMPOVE: 100.000 ljudi potpisalo peticiju da se Melanija preseli u Belu kuću

Nakon saznanja da Melanija Tramp ne namerava da se preseli u Belu kuću, gotovo 100.000 građana Njuorka peticijom je zatražilo da ona spakuje kofere i napusti grad

  • 9

Buduća prva dama SAD Melanija Tramp želi da ostane u Njujorku sve dok joj sin ne završi školsku godinu i tek potom se presele u Belu kuću u Vašingtonu, ali deo njenih sugrađana nije oduševljen tom odlukom te je već 100.000 građana potpisalo peticiju da "napusti" grad.

 

MELANIJA UPOZORILA SLOVENCE: Nemojte da koristite moj lik i delo za PROFIT!

 

Nakon saznanja da Melanija Tramp ne namerava da se preseli u Belu kuću, gotovo 100.000 građana Njuorka peticijom je zatražilo da ona spakuje kofere i napusti grad, prenosi N1 pisanje britanskog "Indipendenta".

 

Uobičajena je procedura da se porodica novog predsednika odmah preseli u Vašington, ali Melanija Tramp je odlučila da ne poštuje to pravilo pa planira da ostane na staroj adresi još neko vreme.

 

Procenjuje se da bi bezbednosni troškovi koštali njujorške poreske obveznike i do milion dolara dnevno.

 

Zato se peticijom od guvernera države Njujork Endrjua Kuoma i gradonačelnika Bila De Blazija traži da odbiju da plate zaštitu supruge Donalda Trampa nakon što se on iseli iz "Trampove kule", 58-spratnog nebodera na Petoj aveniji usred Menhetna, gde trenutno žive.

 

Neboder svakodnevno okružuju gomile demonstranata još od dana kada je Donald Tramp izabran za predsednika, što dodatno povećava bezbednosni rizik, a samim tim i troškove.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Rojters je u petak javio da je peticiju pokrenulo dvoje članova njujorškog gradskog veća koji su pozvalo u petak novog predsednika SAD Donalda Trampa da obezbedi sredstva iz federalne kase kako bi gradu nadoknadio troškove od milion dolara dnevno koliko košta zaštita njega lično i njegove porodice u njihovom domu u "Trampovoj kuli".

 

U onlajn peticiji koja je pokrenuta, predsednica njujorškog gradskog veća Melisa Mark Viverito i član veća Den Garodnik naveli su da bi troškove Trampovog obezbeđenja trebalo da snosi federalna vlada, a ne grad.

 

- Tražimo od vas da obezbedite potrebna federalna sredstva kako biste Njujorku nadoknadili sve troškove vaše lične zašte i zaštite vaše porodice, kako pre tako i posle vaše inauguracije za predsednika SAD - stoji u peticiji.

 

Garodnik je rekao da "Trampova zaštita ne sme da bude na uštrb njujorških poreskih obveznika".

 

Predstavnik njujorškog gradskog veća rekao je da veće nije dobilo odgovor od Trampovog tima o peticiji, koju je do petka uveče potpisalo više od 500 pristalica.

 

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

 

Otkako je Tramp odneo pobedu na predsedničkim izborima 8. novembra, njujorška policija je pojačala zaštitu novog predsednika i njegove porodice u njihovom domu u centru "Velike jabuke".

 

Policija je postavila rampe i bezbednosne punktove u luksuznom neboderu, u kojem se nalazi i sedište Trampovog tima za tranziciju dok se on priprema za inauguraciju 20. januara 2017.

 

Gradski zvaničnici su ocenili da njegovo obezbeđenje košta više od milion dolara dnevno, a da bi iznelo najmanje milijardu dolara do kraja njegovog četvorogodišnjeg mandata, zaključuje se u peticiji.

 

I gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izrazio je prošlog meseca zabrinutost zbog prekomernih troškova zaštite Trampa i njegove porodice, ocenivši da je ispravno obratiti se federalnoj vladi za maksimalnu moguću nadoknadu tih troškova.

 

Tramp je najavio da će njegova supruga i sin ostati u Njujorku posle inauguracije kako bi desetogodišnji Baron mogao da tamo završi školovanje.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zak

    4. decembar 2016 | 13:35

    100 000 od 18 000 000 - kakav uspeh peticije! :) A i kad se presele tamo mislim da ce da se smore... ;)

  • livia

    4. decembar 2016 | 14:52

    Novac nije ništa u odnosu njihovog autističnog sina. Ipak je pametno postupila i stavila zdravlje svoga sina na prvo mesto, kapa dole!

  • SuverenaAnonimka

    4. decembar 2016 | 13:40

    Melanija nije rasla u satanskom ambijentu gde se deca siluju i jedu - samo satanisti mogu da udju u Belu kucu. Bolje je da bezi od psihopata i da se vrati na lepi Balkan gde jos ima normalnosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA