Čerupanje državne imovine u "Želvozu"!

Sindikalno-radnički pokret optužuje novu upravu za mobing i nerezonske sistematizacije i ističe da se nepojmljive sume novca troše na gorivo, kafanske račune, platne kartice, slike, odlaske na sajmove...

  • 0

Sindikalno-radnički pokret (SRP) smederevske Fabrike železničkih vozila "Želvoz" saopštio je danas da su radnici izloženi mobingu, a preduzeće "čerupanju državne imovine".

Posle raskida privatizacije "Želvoza" u aprilu 2011. Vlada Srbije je u junu prošle godine imenovala nove organe upravljanja fabrikom, na čelu s generalnim direktorom Novicom Davidovićem. SRP kaže da je godinama unazad bezuspešno zahtevao interevenciju državnih institucija kako bi se rešili problemi "Želvoza".

- Od trenutka preuzimanja "Želvoza" od strane Vlade iz budžetskih sredstava upućeno je više od 500 miliona dinara na ime restrukturiranja fabrike, plus 200 miliona hipotekarnog kredita Fonda za razvoj namenjenih za trajno obrtna sredstva, a od kojih je ''isplaćena otpremnina'' za 464 zaposlenih. I godinu dana nakon postavljanja organa upravljanja u fabrici je na sceni je težak oblik mobinga i čerupanje državne (naše) imovine - kaže se u saopštenju.

SRP navodi da Upravni odbor donosi odluke koje su suprotne zakonu i aktima fabrike.

- Država toleriše da za odluku glasa lice koje je provelo mesece u istražnom zatvoru, a ujedno je i predsednik reprezentativnog sindikata u fabrici, dok odborom predsedava osoba koja ima 30 odsto radnog vremena u fabrici i platnu karticu na teret "Želvoza" - kažu u SRP-u.

Ta sindikalna organizacija "Želvoza" za mobing i nerezonske sistematizacije optužuje Davidovića i ističe da su "nepojmljive sume novca koje se troše na gorivo, kafanske račune, platne kartice, slike, odlaske na nekakve sajmove..."

SRP navodi da je o svemu tome obavestio državne institucije i predsednika Srbije, od koga traži da uradi ono što njegovi prethodnici nisu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA