Direktor niškog KC: Ako su lekari pogrešno lečili dečaka, niko neće biti zaštićen

- Ukoliko roditelji iskažu sumnju u loš kvalitet rada kod nas, oni mogu da podnesu prijavu Ministarstvu zdravlja - rekao je Radovanović

  • 0

Zoran Radovanović, direktor Kliničkog centra u Nišu, rekao je da niko neće biti zaštićen ukoliko se ispostavi da su lekari pogrešili u lečenju teško povređenog dečaka, koji je 12. novembra izboden kod Osnovne škole "Učitelj Tasa".

Komunalnoj policiji u Nišu ugašena struja jer NISU PLAĆALI RAČUNE

VLADA SRBIJE SE SELI U KASARNU: Ministri zbog ušteda sele kabinete u vojni objekat pored niške auto-pijace!

Radovanović, međutim, smatra da je još rano da se govori o tome, jer lečenje dečaka u Beogradu nije završeno i da će precizan stav imati kada se lečenje završi.

- Uvek se držim toga da poštujem princip rada, ali jedno je komentar roditelja, drugo je zvanično. Ukoliko roditelji iskažu sumnju u loš kvalitet rada kod nas, oni mogu da podnesu prijavu Ministarstvu zdravlja. Mi ćemo uraditi unutrašnji nadzor, zatim i spoljašnji stručni nadzor i verujte mi, za 4 godine niko nije bio zaštićen ovde, a neće biti ni neko od naših lekara ako su pogrešili – istakao je Radovanović za portal juznevesti.com.

Podsetimo, 16-godišnjak koji je izboden ispred škole „Učitelj Tasa“ je nakon dve nedelje lečenja u Nišu prebačen u beogradski Urgentni centar. U Nišu su tvrdili da je on „stabilno“ i da je u Beograd prebačen „jer je ta institucija bila dežurna“.

Ipak, majka dečaka je odbacila tvrdnje direktorke niške Dečije hirurgije Anđelke Slavković da je dečak stabilno, tvrdeći da su se lekari u Beogradu borili za život njenog sina i da je bilo propusta u njegovom lečenju u Nišu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA