Glasnikovom izdanju nagrada "Kočićevo pero" za zimu 2016

Knjiga Republika Ćopić objavljena je 2015, a ove godine je doživela svoje drugo izdanje

  • 0
Foto: Promo Foto: Promo

Knjiga Republika Ćopić Vuleta Žurića, objavljena u izdanju Glasnika, dobitnik je nagrade "Kočićevo pero" za zimu 2016, za visoka dostignuća u savremenoj književnosti i odanost lepoti Kočićeve misli i reči, saopšteno je u ponedeljak, 5. decembra, iz Zadužbine "Petar Kočić" Banja Luka – Beograd, koja dodeljuje ovo prestižno priznanje.

Službeni Glasnik otvorio knjižaru na aerodromu "NIKOLA TESLA"!

Jednoglasnu odluku o dobitniku doneo je žiri u sastavu: Nikola Vukolić (predsednik), Miljenko Jergović i Mladen Vesković, a nagrada će biti svečano uručena 22. decembra u prostorijama Vukove zadužbine u Beogradu. Knjiga Republika Ćopić objavljena je 2015, a ove godine je doživela svoje drugo izdanje.

Dobila je i nagradu "Danko Popović" za 2016. i bila u najužem izboru za dobitnika Ninove i Vitalove nagrade za 2015. godinu. Ova nagrada je stoga i novo priznanje Glasnikovom izdavaštvu u celini, čije su knjige i autori u oblasti kulture i izdavaštva nagrađeni sa oko 30 prestižnih nagrada u proteklom periodu.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA