STRAVIČNA POZADINA pokolja u Austriji: Da ne bi ostala bez dece, pobila celu porodicu!

Sumnja se da je porodica pobijena najmanje tri dana pre nego što su u kući nađena njihova beživotna tela

  • 2

Austrija i EU ne pamte porodičnu tragediju kakva se dogodila u Beajmkirhenu, 45 kilometara od Beča. Troje svoje dece, majku, brata i na koncu sebe ubila je 35-godišnja žena. Tuga i neverica vladaju u celoj Austriji i svi se pitaju šta jednu osobu može navesti da doslovno likvidira celu svoju porodicu.

MASAKR U AUSTRIJI: Žena ubila svoje troje dece, majku i brata, pa sebe

Kao što smo već pisali, prošlog četvrtka u kući u kojoj je gostionica "Zum Auerhahn" (Kod tetreba) u pomenutom mestu otkriveno je šest mrtvih tela, u fazi poluraspadanja.

Policija je u kući zatekla šokantan prizor – šest ljudi i jednog psa sa prostrelnim ranama u glavi. Vrhunac šoka bio je kada su tragovi odveli do ubice – Martine K. (35), majke troje dece od 7, 9 i 10 godina, koja je uz njih ubila i svoju majku Matildu (59) i brata Petera. Kako piše "Večernji.hr", Martina K. uzela je pištolj Valther PPK, koji je legalno posedovala njena majka Matilda, i na spavanju ubila članove svoje porodice.

Martina je radila kao prodavačica u jednoj prodavnici građevinskog materijala, a pokolj je već duže planirala. Još je 21. novembra u školi najavila izostanak troje svoje dece, rekavši da joj je majka umrla od raka. To je bila laž, piše austrijski portal "oe24.at". Svoj višednevni izostanak s posla Martina K. pravdala je bolešću.

Istražitelji su sigurni da je Martina K., koja se s troje dece, majkom i bratom, u grad doselila pre godinu i po, ubistvo počinila najmanje tri dana pre nego što su tela otkrivena. Pokolj se dogodio u noći dok su žrtve spavale – Martina K. je išla od sobe do sobe i redom ubila: decu Mišel, Sebastiana, Fabiana, brata Petera, psa i na kraju majku Matildu. Kada je ubila majku, legla je pokraj nje i sebi pucala u glavu.

Printskrin: oe24.at Printskrin: oe24.at

Oproštajno pismo istražitelji nisu pronašli, pa se o motivima pokolja samo nagađa. Kao mogući motivi navode se problemi oko starateljstva nad decom, nemaština i bolest.

Njenoj majci Matildii lekari su nedavno dijagnostikovali rak pankreasa, i sve vreme se upravo ona brinulao deci i celom domaćinstvu dok je Martina K. radila, tako da se pretpostavlja da bi njena smrt bila šok za cijelu porodicu.

Komšije koji Martinu K. opisuju kao strogu i narcisoidnu ženu, smatraju da ona sebe nije doživljavala kao osobu koja se sama može brinuti o troje dece i bratu. S druge pak strane, porodica je imala i finansijskih problema zbog kredita od 190.000 evra za kupovinu velike kuće koja je nekad bila gostionica.

No kao mogući motiv zločina spominje se i činjenica da se Martina K. s ocem svoje dece godinama sporila oko starateljstva. Kako je on nedavno sudu predao papire zatraživši da mu se dodeli starateljstvo nad sve troje dece, nije nemoguće da je, uz sve ostale probleme, to bio okidač da počini stravičan zločin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kralj

    7. decembar 2016 | 23:03

    Rekao joj djavo?

  • rajko

    8. decembar 2016 | 00:56

    Eto sta je kapitalizam,sirotinja tj nemastina kao i kod nas od kako smo napredovali ka kapitalizmu i zapadnoj demokratiji,eto kuda plovi i nas brod,trazi ce mo komunizam tj socijalizam,jer je to drustvo jednakosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA