Fascinantna produkcija spektakla "LABUDOVO JEZERO" na ledu!

Za ovu predstavu koristiće čak 2.700 kg leda

  • 1

Beograd i Sava centar se uveliko pripremaju za najsofisticiraniji događaj ove zime Balet na ledu – "Labudovo jezero", u izvođenju državnog ansambla iz Sankt Peterburga. Naša publika će u sredu 14.decembra imati prilike da gleda ovaj spektakl u dva termina – od 18h i 21h.

Iskusnoj produkcijskoj ekipi, koja sve donosi iz Rusije, potrebna su 24 sata da montiraju poseban led, a samo 6 časova da isti demontiraju. Za ovu predstavu koristiće čak 2.700 kg leda! U kratkom filmu  moći ćete da vidite montiranje leda i fenomenalne scenografije za više od 40 vrhunskih plesača.

U starom ruskom maniru, sve mora da bude besprekorno, jer se među baletanima nalaze profesionalci sa titulom Majstora sporta Rusije koji zahtevaju i pružaju samo najbolje. Čak i najiskusniji baletani i klizači tvrde da je gotovo nemoguće igrati balet na ledu, te je ansambl iz Sankt Peterburga jedan od retkih na svetu koji je uspeo u tome.

Foto: Promo Foto: Promo

Za koreografiju je zadužen Konstantin Rasadin, koji u svojoj bogatoj biografiji ima i saradnju sa baletskim legendama kao što su Rudolf Nurejev i Mihail Barišnjikov. Samo kostimi za "Labudovo jezero" vrede preko 250.000 dolara, jer pored estetike, moraju da poseduju i izuzetnu izdržljivost, da bi mogli da prate zahtevne figure koje izvode baletani ovog ansambla.

Foto: Promo Foto: Promo

Ova predstava izvođena je na svim kontinentima, a sada, u potpuno novoj produkciji i koreografiji, konačno dolazi u naš glavni grad! Ulaznice možete nabaviti na blagajni Sava Centra, u Win Win radnjama i putem www.ddtickets.rs.

Pogledajte kako se montira klizalište za Balet na ledu:

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA