≫ 

Zet Darka Šarića uskoro pred sudom: Podignuta optužnica protiv Jovice Zindovića

Zindović je optužen za neovlašćeno posedovanje i nošenje oružja i eksplozivnih naprava, kao i posedovanje narkotika

  • 0
Jovica Zindović Foto: MUP

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Jovice Zindovića, odbeglog crnogorskog robijaša i zeta pljevaljskog narko-bosa Darka Šarića, koji je letos uhapšen u Beogradu.

Suđenje Darku Šariću nastavljeno danas: Ovo su novi dokazi protiv narko-bosa

Zindović je optužen za neovlašćeno posedovanje i nošenje oružja i eksplozivnih naprava, kao i posedovanje narkotika. Policija je nakon hapšenja Zindovića sve to zaplenila iz stana koji je koristio u Beogradu, piše Kurir.

Na oružju, kao i narkoticima, pronađeni su Zindovićevi otisci, kao i njegovog najbližeg saradnika Vojislava Marsenića (37) iz Plevalja. Istraga je vođena protiv obojice, da bi naposletku obojica bili i optuženi.

Podsetimo, Jovica Zindović uhapšen je na Brankovom mostu nakon devet meseci od spektakularnog bekstva iz bijelopoljskog zatvora, gde je služio kaznu zbog ubistva Luke Popovića, brata od strica Lane Popović, nevenčane supruge Darka Šarića.

Zbog njegovog nestanka u međuvremenu su krivično odgovarali direktor bijelopoljskog zatvora Goran Šćekić i službenici Duško Tomić, Safet Dizdarević i Sead Alić.Većina njih je pravosnažno osuđena dok je Tomiću koji je uslovno osuđen prvostepenom presudom, nedavno počelo novo suđenje.

Tako je bivšem načelniku zatvora u Bijelom Polju Goranu Šćekiću uslovnu presudu preinačio na pola godine zatvora, Safetu Dizdareviću na godinu i Seadu Aliću na osam meseci zatvora.

(Telegraf.rs / Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA