DIVLJAČKI PRETUKAO SOCIJALNU RADNICU U ĐURĐEVCU: Rekla mu je da pazi na novac, a onda se on iživljavao dok se nije onesvestila!

Policija je odvela nasilnika. Nekoliko dana nakon napada vratila se sa bolovanja, sa još vidljivim tragovima udaraca po glavi. Kaže da se sa muškarcem pre nikada nje sukobljavala

  • 2

Muškarac (45), štićenik Centra za socijalni rad, uleteo je u kancelariju i počeo je besomučno da tuče radnicu Centra. Ona je izgubila svest, a njega je radnik obezbeđenja uspeo da savlada.

Sremska Mitrovica: Uhapšen osumnjičeni zbog nasilja u porodici

- Bilo je oko devet sati. Razgovarala sam sa strankom. Uz mene je u kancelariji bila i koleginica, kada je poput vetra u kancelariju uleteo naš štićenik. Bez reči je preko stola počeo da me tuče šakama. Zatim je zaobišao sto - rekla je žena (42), radnica centra za socijalni rad iz Đurđevca, prenosi 24sata.hr.

Nju su potom odveli u Dom zdravlja, a zatim i u Opštu bolnicu u Koprivnici.

- Nisam uspela da se podignem sa stolice, a on je već bio pored mene i nastavio da me bije. Kada sam došla svesti, kancelarija je bila puna kolega. Nasreću, radnik obezbeđenja je uspeo da ga savlada, jer inače ne znam kako bi se sve završilo - govori dalje potresena žena.

Policija je odvela nasilnika. Nekoliko dana nakon napada vratila se sa bolovanja, sa još vidljivim tragovima udaraca po glavi. Kaže da se sa muškarcem pre nikada nje sukobljavala, prenosi 24sata.hr.

Upozorila ga je da pazi na novac: Otišao je ljutit...

Navodno je nedelju dana ranije bio kod nje, a ona ga je upozoravala da pazi na novac, jer joj se čini da ga jedna osoba iskorišćava.

Otišao je pomalo ljutit jer nije najbolje prihvatio primedbe radnice koja o njemu vodi brigu.

Katarina Birta, upravnica centra, rekla je kako je muškarac prošao sasvim normalno pored radnika obezbeđenja koji ga poznaju i niko nije mogao da nasluti da bi mogao da napadne pravnicu koja radi u centru.

Otišao je na prvi sprat i odmah nakon upada u kancelariju, hodnicima su počeli da odzvanjaju vika, krici i zapomaganje.

Foto-ilustracija: Jovana Velimirović Foto-ilustracija: Jovana Velimirović

- Svi smo se sjurili u tu kancelariju, a obezbeđenje se pokazalo u pravom svetlu jer je zaustavilo nasilnika u njegovom suludom pohodu - rekla je Katarina Birta.

Dodaje kako je posao u centru jako osetljiv jer mora da brine o pravima štićenika i korisnika usluga centra, a to je osetljivo područje i neke osobe reaguju na neprimeren način.

U policiji su potvrdili da je u napadu osobe rođene 1971. godine radnica zadobila lakše povrede.

Vranjanac napao radnicu u prodavnici, a kad je stigla policija, zaleteo se i izudarao policajca

Pre 16 godina ubijen je radnik splitskog centra

On je preminuo nakon što ga je razjareni korisnik napao nožem. Tada je država uvela obezbeđenje u centru za socijalni rad.

- Tim problemima bi se lakše stalo na kraj kada bi se radnici tretirali kao i ostale službene osobe. Zakon predviđa oštrije kazne za napad na službeno lice. Ovako napadač ponekad prođe kao da je remetio javni red i mir - objašnjava jedna socijalna radnica.

Dodala je da su pretnje telefonom ili lično, u kancelarijama gotovo svakodnevna pojava.

Rizičan posao

Katarina Birta, upravnica đurđevačkog centra, kaže da im je posao rizičan, jer štićenici često nisu zadovoljni svojim pravima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZILE

    15. decembar 2016 | 13:35

    Ma ko zna sta mu je rekla i oni su bezobrazni.

  • dusan

    15. decembar 2016 | 15:56

    radnici za socijalni rad totalno nezainteresovani.nije to slucajno i nije bila badava sigurno.nista ni kod nas nisu bolji.jedna organizacija koju treba bolje organizovati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA