NAUČNICI ZANEMELI: Nećete verovati šta su pronašli u NAJMRAČNIJIM DUBINAMA (VIDEO)

Video je snimila podmornica na daljinsko upravljanje Istraživačkog instituta i akvarijuma u zalivu Monterej, koje se nalazilo čak 2042 metara ispod površine mora

  • 10

Vrsta ribe zvana himera se pojavila na Zemlji pre dinosaurusa, ali sve donedavno nikad nije bila snimljena kamerom.

Neobično biće iz morskih dubina prvi put viđeno nakon 100 godina! (FOTO) (VIDEO)

Snimak koji se pojavio je zapravo nastao još 2009. godine, a njegovi autori, inače geolozi, nisu znali ništa o tom morskom stvorenju. Tek nedavno je ustanovljeno, sasvim slučajno, da je reč o izuzetno važnom snimku.

Video je snimila podmornica na daljinsko upravljanje Istraživačkog instituta i akvarijuma u zalivu Monterej, koje se nalazilo čak 2042 metara ispod površine mora.

Naučnici su do sada imali priliku da se sretnu sa plavim himerama zašiljenog nosa u dubokim vodama Australije, Novog Zelanda i Nove Kaledonije, a ovaj primerak je pronađen u blizini Kalifornije i Havaja, prenosi B92.

Ono što je posebno zanimljivo je da se polni organ plave himere nalazi na njenoj glavi, koji izvlači i uvlači po potrebi, dok male tačke predstavljaju senzorne kanale koji služe otkrivanju lokacije njihovog plena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA