Ako vaše gume ne ostavljaju ovaj trag, policija će da vas kazni! Dobro proverite ŠARE (FOTO)

Evo na osnovu čega policija odmah vidi da vozite vaše vozilo na letnjim gumama

  • 19

Mislite da se provučete sa letnjim gumama ove zime? Nema šanse! Evo na osnovu čega policija odmah vidi da vozite vaše vozilo na letnjim.

VOZAČI, NE ZABORAVITE DA PROMENITE GUME: Zimski pneumatici obavezni od 1. novembra, KAZNE SU PAPRENE!

U poređenju sa letnjim gumama, zimske gume (nazivaju se još i gume za hladno vreme) napravljene su od gumenih smesa koje ostaju mekane pod niskim temperaturama i veoma užljebljenu površinu koja omogućava optimalni učinak u uslovima hladnog vremena (suvo, vlažno, sneg ili led), otkriva michelin.rs. Prepoznaju se posebnim oznakama na strani: „M+S“ simbol ili Three Peak Mountain Snowflake – 3PMSF (pahuljica u planini sa tri vrha).

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Gume sa oznakom „M+S“ na bokovima su sa zvaničnog aspekta regulacije gume za sneg. Ipak, kako ovaj znak nije povezan ni sa jednim obaveznim testom performansi, nikakva performansa nije garantovana gumama sa oznakom „M+S“.

Sa druge strane, gume označene sa 3PMSF su zimske gume koje su odobrene kroz regulacione testove i garantuju odgovarajući nivo učinka u zimskim uslovima.

Sva vozila je trebalo da od 1. novembra budu opremljena zimskim gumama, a ako vas uhvate da ih nemate, kazna za to je 20.000 dinara za fizička, odnosno do 200.000 pa i 800.000 za preduzetnike i pravna lica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mira

    23. decembar 2016 | 11:10

    LJUDI, sta je ovo, dokle vise , samo kazne, kazne....uredbe i kazne, jel' ovo sanjam ili je istina. Ovi nas kaznjavaju sto smo zivi.

  • Milivoje Đurković

    22. decembar 2016 | 13:16

    Zimske gume su obavezne samo ako na kolovozu ima snega. Nepismeni novinari pa i policijski oficiri u uniformama na TV ovu činjenicu ne spominju. U Beogradu ima samo do 10 dana godišnje kada bi po zakonu morali da imamo zimske gume. Ja tim danima ne vozim. Zimske gume je izmislio "gumarski lobi". Ako nema snega na kolovozu, put kočenja je isti sa zimskim i letnjim gumama. Ako idem na Kopaonik, staviću lance. Pozdrav.

  • ...

    22. decembar 2016 | 16:43

    Kupio sam NOVE gume, oznaka *, nemaju šaru dublju od 5mm, šta sad....?? Kupio sam prvu pomoć, u predavnici, dobio fiskalni račun,zapakovano u platiçnoj kesi, sa datumom važenja 2019. važenja, u kompletu spakovane papirne mramice i novine, šta sad... Dakle, državo, oglasi se, JA SAM PREVAREN pod "kapom " ove države, ONA dozvoljava uvoz i prodaju "sertfikovane" robe , i ŠTA SAD....???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA