Uhapšeno 5 lekara u Nišu zbog sumnje da su primali i davali mito!

Svima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će biti privedeni na saslušanje Višem javnom tužilaštvu

  • 39

Pet lekara niške Vojne bolnice i četvoro predstavnika firmi za trgovinu medicinskim materijalom uhapšeno je jutros zbog sumnje da su izvršili krivična dela primanja i davanja mita kao i zloupotrebe službenog položaja.

Rekao je da nema ništa da prijavi, a onda se "prisetio" da nosi cigarete. Kada su carinici otkrili PRAVU ISTINU, frapirali su se! (FOTO)

- Lekari se sumnjiče da su propisivali i preporučivali pacijentima ortopedska pomagala, lekove i suplemente tačno odredjenih firmi za šta su periodično dobijali novčanu nadoknadu – saopštio je Vladimir Stanojević, portparol Višeg javnog tužilaštva.

Svima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će biti privedeni na saslušanje Višem javnom tužilaštvu.

(D.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SVožd

    26. decembar 2016 | 13:18

    Javna tajna da sve farmaceutske kuće u Srbiji su u novčanom dogovoru sa apotekama i bolnicama. To je kao na pijaci, dođe jedna firma i ponudi doktoru procenat.Druga konkurentska firma ponudi jos vise a doktor skuplja kajmak. Da li je lek dobar nije ni bitno vazno je da su pare na računu ili u džepu. Na račun se uplaćuje pod izgovorom ili razlogom da je doktor imao kao predavanje i onda ga sleduje autorski honorar.Ima gde nose i kes. Lekovi stoje u sred leta na otvorenom suncu na 50 stepeni i takvi se prodaju kao ispravni posle provere nase agencije za kontrolu lekova. Naravno svi dobijaju kajmak jer je ovo legalna mafija. Uđite u apoteku bilo koju i trazite neki lek po svojoj volji i dobićete predlog od ljubazne apotekarke da vam je ovaj lek sto vam ona preporucuje mnogo bolji. Naravno za njen džep. Živi i zdravi mi bili moji Srbi.

  • Mila

    26. decembar 2016 | 13:00

    U Beogradu to radi svaki lekar. Oni ne prepisuju lekove koji su potrebni pacijentima u skladu sa njihovom dijagnozom vec one lekove od farmaceutske kuce s kojom imaju ugovor. Ja sam bila prisutna kod mog lekara u ordinaciji kada je usla zena iz jedne farmaceutske kuce i donela mu neki spisak na koji je on trebalo da stavi potpis. Ocigledno je sve bilo vec dogovoreno pa je on to odmah potpisao samo je ona rekla da ce sto se tice nagrade sve isto biti kao sa njegovom koleginicom. Ja sam tu pored stola sedela i cekala pregled a on je to sasvim normalno potpisao. Bez ikakvog ustrucavanja obzirom da ja kao pacijent sve to slusam. Ja sam bacila oko i na taj spisak i to je spisak gde pise ime i prezime lekara i zdravstvena ustanova u kojoj on radi. I lekar tu potpise.

  • 26. decembar 2016 | 12:21

    Nema tu sta da se sumnja nego šta su nego su uzimali pare od nesrećnih ljudi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA