22

Zagreb: Misa i tekst o Paveliću, zločini se NE POMINJU!

Ove godine nije došlo do protesta pred bazilikom, za razliku od prošle, kad su aktivisti Radničkog fronta podigli glas protiv ove mise

Ante Pavelić
Foto: Wikipedia/Peacemaker67

U Zagrebu je večeras održana misa povodom godišnjice smrti poglavnika Nezavisne Države Hrvatske Ante Pavelića, dok je hrvatski portal Narod.hr kontroverzne novinarke Željke Markić tim povodom objavio tekst u kome je zanemario zločinačku NDH koja je glavni aspekt njegovog života, prenosi Index.hr.

USTAŠKI PLANOVI: Banja Luka trebalo da bude prestonica NDH i da se zove Antingrad, Sarajevu dali urnebesno novo ime (FOTO)

Portal Narod.hr podseća da je na današnji dan 1959. preminuo Pavelić, ali umesto da podsete na glavne aspekte njegovog života, a to je svakako zločinačka NDH po čemu je i ostao zapamćen.

U članku se piše uglavnom o lepotama groblja gde je sahranjen, navodi Index.hr.

Portal Narod.hr ima dugu istoriju koketiranja s ustaškim zločinicma, posebno u svojoj rubrici u kojoj se bave istorijskim događajima i osobama.

Letos su se, na dan Pavelićevog rođendana, novinari ovog portala bavili isključivo njegovim mladim godinama, a danas su otišli i korak dalje, jer o njemu i njegovom životu ne govore praktično ništa.

Istovremeno u Zagrebu je održana misa povodom godišnjice smrti Pavelića, kao i ranijih godina. Pogledajte kako je bilo u Zagrebu prošle godine:

Inače, misa je počela u 19 sati, a novinarima i snimateljima ulazak u baziliku nije bio dozvoljen. Na misi se okupilo nekih 20-ak ljudi, a pred baziliku su stigla tri kombija policije.

Ove godine nije došlo do protesta pred bazilikom, za razliku od prošle, kad su aktivisti Radničkog fronta podigli glas protiv ove mise.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Ante Pavelić, NDH, Zagreb
Popularni komentari
 • T
  Teslina naslednica

  Paveliceva deca drze misu tati, njima su zlocini u genima!

 • .
  .S. S.

  Vodja demona neka gori u paklu večno kao i vi oni njegovi sledbenici kojima je ustaško satanistička ideologija ideal!

 • m
  momazver

  Ovakav- USTAŠKI GRB-/belo plavo šah.polje/ nalazi se skoro u svim vladinim zgradama i pred njim se uobičajeno održavaju rukovanja predstavnika hrtatske vlade sa stranim zvaničnicima i gostima ,ili konferencije za štampu! Toliko o tome da nisu/?!/ ustaše..i danas!

foto dana

video dana