ČISTITE SNEG ISPRED ZGRADE? Dobro pazite na SVOJE SRCE, preti INFARKT!

Mnogi i zapostave fizičke aktivnosti tokom zime, a onda izađu na temperaturu ispod nule, počnu da čiste sneg i strefi ih najgore

  • 1

Zableleo je ovog jutra širom Srbije, a obaveza čišćenja snega ispred zgrada i kuća je umela za neke ljude potencijalno može da bude kobna.

Pismo Maje iz Užica koje ćete pamtiti: Dragi Deda Mraze, nisam bila dobra i ne želim da se popravim!

Putevi u Srbiji su prohodni, uprkos snegu koji neumorno pada

Zato se savetuje oprez prilikom aktivnosti na hladnom vazduhu. Razloga je više.

Niske temperature povećavaju pritiska na srce, a jak fizički napor može da samo još dodatno poveća opterećenje i da izazove infarkt, daleko bilo.

Statistički, broj srčanih udara se tokom zime i slava povećava, nažalost. Ljudi više unose masnu hranu, alkohol, što u kombinaciji sa hladnim vazduhom može biti fatalno.

Mnogi i zapostave fizičke aktivnosti tokom zime, a onda izađu na temperaturu ispod nule, počnu da čiste sneg i strefi ih najgore.

Nova godina je prošla, ali nije na odmet da vam skrenemo pažnju i na ovo: šanse za infarkt se u prvom satu nakon ispijanja alkohola povećavaju za čak 72 odsto. Istovremeno, masna hrana, dosta zasoljena, povećava krvni pritisak i takođe može izazvati problem.

I ovaj podatak još - stisak šake upućuje na to da bi moglo da dođe do srčanih oboljenja. Slab stisak ukazuje na to da je rizik od srčanog udara veći za 7 odsto, a od kardiovaskularnih oboljenja čak 17 odsto, prenosi 24sata. hr.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA