≫ 

LEDENI OBRUČ SE STEŽE OKO SRBIJE: Iz minuta u minut pada temperatura u svim gradovima!

Meteorolozi kažu da nas očekuje jezivo hladna zima i da su ovo samo pripreme za to

  • 35

Meteorolozi za Božić najavljuju ledene dane, a temperature u svim gradovima su već večeras počele da padaju. Od sutra će temperatura biti niža, i to u debelom minusu, pa se dobro opremite pre nego što izađete napolje.

Poslednji ledeni talas nas je pogodio pre 1800 dana! Neka se spremi Surdulica za mećavu

U svim gradovima je temperatura već oko 18 časova počela da pada, tako je u većini mesta već tada bila u minusu. U Beogradu je trenutno -7, ali je subjektivni osećaj da je -13.

Meteorolozi najavljuju da će zima biti sve hladnija i hladnija, a najavljuje se da će od petka, 6. januara do ponedeljka, 9. januara biti u neverovatnom padu. Očekuje se od -15 do -7, a u planinskim predelima čak i -20. Biće veoma hladno sa jutarnjom temperaturom od -15 do -7°C, u planinskim predelima i oko -20°C, i najvišom u većini mesta od -9 do -3°C. Najhladnije će biti u petak i subotu, a zbog umerenog i jakog severozapadnog vetra očekuje se stvaranje snežnih nanosa, uglavnom u planinskim predelima.

Sutra će duvati umeren i jak vetar, na planinama i Negotinskoj Krajini povremeno olujni, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura će biti od -12 do -6, najviša dnevna od -7 do -3 stepena.

U Beogradu na Badnji dan takođe ledeni dan - pretežno oblačno, uglavnom suvo, vetrovito i veoma hladno. Vetar umeren i jak, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura oko -8, najvisa dnevna oko -6 stepeni.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Tokom noći i u petak u istočnim delovima Srbije očekuje se oko 10 cm novog snega, u planinskim predelima i više. Kako se navodi, zbog jakog olujnog severozapadnog vetra, lokalno će doći do stvaranja snežnih nanosa.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

U subotu u većini krajeva, a u nedelju i u Negotinskoj krajini severni i severozapadni vetar će oslabiti. Sredinom naredne nedelje uglavnom suvo, krajem perioda novo naoblačenje sa padavinama.

Sneg, niske temperature i jak severozapadni vetar uslovili su da se saobraćaj odvija otežano u južnim i jugozapadnim krajevima Srbije, saopštio je večeras AMS S koji navodi da je pojačan saobraćaj na izlazu iz zemlej prema Hrvatskoj i Mađarskoj.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Saobraćaj je usporen zbog zimskih uslova vožnje, a svi putevi I i II prioriteta su prohodni. Sneg slabog i umerenog intenziteta pada u južnoj, jugoistočnoj i istočnoj Srbiji. Zbog pojačanog vetra preko planinskih prevoja, mogući su manji snežni nanosi, zbog čega je na pojedinim deonicama sužen kolovoz.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U Novom Sadu se očekuje da najviša dnevna temperatura u petak bude -7, a u subotu -10, u nedelju se predviđa -8, a u ponedeljak - 7 stepeni. U Nišu će maksimalna dnevna temperatura sutra biti -4, u subotu -10, kao i u nedelju, a u ponedeljak -8.

U Kragujevcu će u petak biti do -7 stepeni, u subotu -10, a u nedelju -8. U ponedeljak se očekuje -7 stepeni. Na Zlatibotu se u petak očekuje -13, kao najviša dnevna temperatura, u subotu -16, u nedelju -15, a u ponedeljak -11 stepeni.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vota

    5. januar 2017 | 22:04

    Ja sam obezbedio drva da se grejem danju za noc imam zenu I nema zime

  • delija

    5. januar 2017 | 21:57

    A bogati,ko je jos vidio sneg i hladnocu u januaru.Nadrljali smo, ovo nikad nije bilo.

  • Дадо РС Данило

    5. januar 2017 | 21:49

    Шта сте очекивали на Бадњицу и Божић сунце да вам грије?Окићен Божић тако и треба да изгледа!Она веганка са ономад теме има да се смрзне ако настави своју травицу за Божић да једе.Уз прасе,сланиницу,кувано вино или ракијицу ником зима није!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA