PRONAĐEN PASTIR ZAVEJAN U SNEŽNOJ OLUJI U BIH: Da su spasioci zakasnili koji minut, čovek ne bi bio živ

Jedan od pastira pronađen je ranije, jer je uspeo da se probije do obližnjeg naselja dok je druga osoba ostala blokirana u improvizovanom skloništu

  • 1

Drugi pastir, koji je juče ostao zarobljen na području naselja Odžak kod Glamoča usled snežne oluje, pronađen je sinoć pre ponoći sa promrzlinama i jedva živ, istakli su u Gorskoj službe spasavanja Kantona 10.

NAJGORE TEK DOLAZI: Stižu veliki pljuskovi i nevreme, u Hrvatskoj na snazi crveni meteoalarm

U akciji spašavanja učestvovalo je ukupno 12 spasioca od čega osam pripadnika Gorske službe i četiri specijalna policajca pri tome koristeći specijalne grtalice, piše Klix.ba

Jedan od pastira pronađen je ranije, jer je uspeo da se probije do obližnjeg naselja dok je druga osoba ostala blokirana u improvizovanom skloništu.

Kako su istakli iz Gorske službe spašavanja (GSS) Kantona 10, GSS u kompletnoj BiH stavio je sve službe u pripravnost počevši od Sarajeva, Srebrenika, Mostara i svih ostalih gradova u BiH.

Podsećamo, Federalna uprava civilne zaštite dobila je juče u 17.30 sati dojavu iz Općine Glamoč o velikoj snežnoj oluji u kojoj su se našle dva pastira i stado od oko 50 ovaca.

Ugrožene osobe bile su zametene u mestu Odžak, koje je udaljeno do 700 metara od magistralnog puta Glamoč-Mliništa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA